vineri, iunie 14, 2024
24.2 C
Craiova

Brexitul a costat până acum 170 de miliarde de dolari

Miliarde de dolari pentru Brexit! Brexitul a costat până acum, conform Bloomberg Economics, 130 de miliarde de lire sterline. Adică, aproximativ 170 de miliarde de dolari. Până la sfârșitul acestui an, costurile vor mai crește cu 70 de miliarde de lire sterline.

Bloomberg a făcut calculul de la data referendumului pentru exit, din iunie 2016. Nenumăratele amânări și incertitudinile politice de până la victoria în alegeri a lui Boris Johnson s-au contabilizat.

Partidul condus de Boris Johnson a obținut 363 de mandate în Camera Comunelor din totalul de 650. Cea mai mare victorie a conservatorilor din anii ’80 până azi. Dar investiţiile companiilor au stagnat, iar creşterea economică anuală a scăzut la 1% de la 2%.

Costul total al Brexitului va atinge 200 de miliarde de lire sterline până la sfârşitul acestui an.

Analiștii economici spun că nesiguranţa va continua să inhibe companiile.

Premierul britanic va încheia un acord cu Uniunea Europeană. Dar după acesta, trebuie încheiate o serie de acorduri comerciale. Practic, Marea Britanie a rămas în urmă în competiția economică mondială. Sajid Javid, ministrul de finanțe britanic, a promis un „deceniu de reînnoire“. Dar britanicii mai au un drum lung de parcurs până vor reveni în topurile economice.

Ultimele stiri

Campioana europeană la tenis de masă, muză pentru iubitul handbalist!

Pentru a sărbători “Ziua mondială a fotografiei în natură”, multimpla campioană la tenis de masă, Andreea Dragoman, și-a pus...

Mai multe articole din aceeasi categorie