BRUA merge inainte! Ministrul Energiei, Anton Anton, a precizat inca o data, ca Romania este dedicata total acestui proiect care va crea o noua piata regionala a gazelor!

Proiectul BRUA, gazoductul care va face conexiunea intre retele gaze naturale ale tarilor din regiunea de sud-est a Europei, este din nou in atentie prin ultima interventie a ministrului enegiei din Romania, Anton Anton.

“Proiectul privind conducta BRUA de transport al gazelor naturale este un proiect foarte important pentru regiunea de sud-est a Europei, iar România este indiscutabil dedicată realizării acestui proiect, pe teritoriul său lucrările fiind în grafic”, a declarat, ieri, la Bruxelles, Anton Anton.

“BRUA este un proiect extrem de important pentru regiunea de Sud-Est a Europei, o regiune unde infrastructura de transport al gazelor naturale este în plină dezvoltare. Acest gazoduct va permite interconectarea cu sistemele de gaze ale ţărilor vecine şi astfel va crea o securitate energetică sporită în regiune. Prin BRUA creăm, de fapt, o adevărată piaţă energetică regională, care va contribui şi la întărirea pieţei unice europene. Cred că faptul că BRUA beneficiază de sprijinul declarat al Comisiei Europene ar trebui să ne aducă, pe noi, cele patru state implicate în dezvoltarea acestui proiect, la un ritm comun în finalizarea gazoductului atât de important pentru viitorul energetic european. România este indiscutabil dedicată realizării acestui proiect. Pe teritoriul României lucrările sunt în grafic, unele fiind realizate chiar mai devreme decât era estimat”, a spus ministrul Energiei, conform unui comunicat publicat, astăzi, pe pagina de Facebook a ministerului.

Anton Anton a participat, la Bruxelles, la o întâlnire cu reprezentanţi ai Austriei, Bulgariei şi Ungariei pe tema evoluţiei lucrărilor gazoductului BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria). La eveniment a fost prezent, la invitaţia ministrului Anton, şi Dominique Ristori, director-general al DG Energy.

Gazoductul BRUA va traversa cele 4 tari (Bulgaria, Romania, Ungaria si Austria), el fiind foarte important si pentru regiunea Olteniei, deoarece va trece prin judetele Olt, Valcea si Gorj.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu