vineri, iulie 1, 2022
23.4 C
Craiova

Ca în fiecare an, de la 1 iulie se scumpește apa în Craiova

De la 1 iulie, abonaţii Companiei de Apă Oltenia vor plăti mai scump apa şi canalizarea. Scumpirea se va regăsi în factura pe care cetăţenii o vor plăti în luna august. Apa şi canalul ajung la 10,46 de lei/mc, anunță gds.ro.

Preţul apei va fi de 6.09 lei/mc fără TVA şi 4,37 lei/mc fără TVA, canalizarea. În prezent, preţul apei este 4,48 lei/mc fără TVA. Tariful la canalizare este 3,36 lei/mc fără TVA. În total un craiovean plătește acum pentru un mc de apă și canal 7,84 de lei la care se adaugă TVA de 9%, deci 8,55/mc. După scumpire, abonaţii CAO vor plăti 10,46 de lei/mc pentru apă şi canal. Acest tarif se va aplica şi în localităţile din judeţ în care operatorul de apă şi canal administrează reţelele.

În ultimii ani, serviciile de apă şi canal s-au tot scumpit. Creșterea tarifelor la apă și canal în Craiova s-a făcut încontinuu în paralel cu programul de modernizare și îmbunătățire a rețelelor de apă și canalizare. Prin urmare, craiovenii susțin din propriul buzunar modernizările pe fonduri, derulate de furnizorul de apă și canal al orașului, Compania de Apă Oltenia (CAO).

 

Ultimele stiri

Acuzații de delapidare la BRD: percheziții și în Olt, Gorj și Vâlcea

Polițiștii din Capitală fac percheziții în București și alte 12 județe într-un dosar în care este vizat un fond...

Mai multe articole din aceeasi categorie