marți, mai 18, 2021
13 C
Craiova

Cadou de ziua Liei Olguța Vasilescu: un consilier PNL a trecut la PSD

Chiar de ziua ei, Lia Olguța Vasilescu a primit un cadou neașteptat: un consilier local al PNL Dolj a trecut la PSD! S-a întâmplat în urmă cu scurt timp, la prima ședință de Consiliu Local.

Transferul a devenit vizibil după ce consilierii supleanți au depus jurământul, în momentul în care s-a ajuns la primul vot: cel pentru desemnarea președintelui de ședință. A fost ales pesedistul Lucian Dindirică, în dauna liberalului Marian Vasile, reprezentantul „majorității” PNL – USR – PLUS.

Marian Vasile a anunțat imediat că liberalii și colegii de alianță părăsesc ședința, dar din 14 câți erau, au plecat doar 13. A rămas în urmă liberalul Dan Diaconu, care s-a și mutat apoi pe partea opusă a sălii, printre aleșii social democrați. Noua majoritate PSD-PER+Diaconu și-a aprobat apoi ordinea de zi. Ulterior, relatează oltenașul.ro, și reprezentanții PNL ș USR PLUS au revenit în sală pentru dezbaterea proiectelor de hotărâre, unul dintre ele fiind legat de desemnarea viceprimarilor, posturi pentru care se anunțaseră deja, de câteva săptămâni bune, liberalul Marian Vasile și reprezentantul USR, Cezar Drăgoescu.

Nicolae Giugea: Cer public excluderea din partid!

Reacția PNL la trădarea lui Diaconu nu s-a lăsat așteptată. Nicolae Giugea, fost candidat al liberalilor la Primăria Craiova și candidat la Parlament, a notat imediat pe pagina sa de Facebook că un asemenea gest trebuie pedepsit:

„În ședința de azi a Consiliului Local, Dan Diaconu a trecut de partea PSD. Cer în mod public conducerii PNL Dolj să convoace imediat o ședință pentru excluderea acestuia din partid. De asemenea, conducerea filialei trebuie să dea explicații în legătură cu modul în care s-a ajuns la această situație care afectează grav imaginea PNL Dolj”.

Dan Diaconu este la al doilea mandat de consilier local și este un om de afaceri cunoscut în Craiova.

Lia Olguța Vasilescu împlinește astăzi 46 de ani.

Ultimele stiri

Dragnea, trimis în judecată în dosarul privind ceremonia lui Donald Trump

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea - pentru două fapte de trafic de influență...

Mai multe articole din aceeasi categorie