luni, iunie 21, 2021
28.6 C
Craiova

Calendar creștin ortodox: Înălțarea Domnului (Ispasul); Ziua Eroilor

Marea și importantă sărbătoare a Înălțării Domnului face parte dintre cele 12 mari Praznice Împărătești ale Bisericii Ortodoxe.

Înălțarea Domnului se sărbătorește în fiecare an în funcție de dată la care se praznuieste Sfintele Paști, mai precis, la 40 de zile de la Învierea Domnului sau Sfintele Paști. Astfel, anul acesta sabatoarea Înălțării Domnului a picat pe dată de 10 iunie.

De asemenea, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat Înălțarea Domnului drept Sărbătoare Națională Bisericească și totodată este considerată că fiind și ziua de comemorare a eroilor neamului românesc, fiind numită și Ziua Eroilor. Ceea ce presupune că în toate bisericile creștin-ortodoxe să se săvârșească pe lângă slujba propriu-zisă a Înălțării Domnului și o slujba dedicată eroilor neamului care au luptat pentru libertate, credință și apărarea poporului.

Conform tradiției creștine, femeile trebuie să vopsească ouă, că și la Sărbătoarea Învierii Domnului, și să aibă pe mese cozanaci, bucate din care vor da și de pomană în ziua Înălțării Domnului.

Ultimele stiri

FC Viitorul și Farul Constanța au fuzionat

Gruparea de fotbal din Liga I FC Viitorul şi divizionara secundă Farul au fuzionat, echipa din primul eşalon urmând...

Mai multe articole din aceeasi categorie