sâmbătă, ianuarie 22, 2022
-1.2 C
Craiova

Calendar creștin-ortodox: Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic

Biserica îi pomenește pe 12 octombrie pe sfinții mucenici Tarah, Prov și Andronic. Ei au trăit în vremea împăratului Diocletian (284-305) și au murit pentru că au refuzat închinarea în fața idolilor. Tarah s-a născut în Claudiopolisul Siriei, Prov a fost din Perga Pamfiliei, iar Andronic a fost fiul unui cetățean de mare vază din Efes. După ce au fost torturați în mai multe cetăți, au fost aruncați în fața fiarelor împreună cu câțiva criminali. Fiarele i-au sfâșiat pe criminali, în vreme ce sfinții au ieșit nevătămați. În urma acestei minuni, mulți cetățeni au primit credința în Hristos. În cele din urmă, ei au fost uciși de soldați la porunca proconsulului Numerian Maximus.

Deși trupurile le-au fost amestecate cu cele ale criminalilor, Dumnezeu le-a descoperit unor creștini în chip minunat care sunt trupurile martirilor – trei lumânări s-au arătat deasupra trupurilor lor. Astfel, cei trei mucenici au fost îngropați cu cinste.

Menționăm că la Biserica Memorială Mihai Viteazul din Alba Iulia se află părticele din moaștele Sfinților Prov, Tarah și Andronic.

Sursa: crestinortodox.ro

Ultimele stiri

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa le-a scris părinților o scrisoare

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa le-a scris părinților și le-a cerut iertare pentru tot, anunță stiripesurse.ro. Avocatul...

Mai multe articole din aceeasi categorie