luni, iulie 4, 2022
25.1 C
Craiova

Calendar ortodox 8 aprilie: Pomenirea Sfinților Apostoli Irodion, Agav și Ruf

Cei trei sfinți fac parte din cei șaptezeci aleși de Domnul. Ei sunt amintiți de Sfântul Apostol Pavel în diferite locuri din epistolele sale.

Sfântul Irodion era o rudă a Sfântului Apostol Pavel, după cum aflăm din Epistola către Romani: „îmbrățișați pe Irodion, cel de un neam cu mine (Rom 16: 11). Sfântul Irodion a fost episcop al Neopartiei. Acesta a avut mult de pătimit din cauza evreilor, care l-au supus la numeroase torturi. Sfântul Irodion l-a însoțit pe Sfântul Apostol Petru la Roma unde a fost decapitat, împreună cu alți mulți creștini, în aceeași zi în care a fost răstignit Sfântul Apostol Petru.

Sfântul Agav avea darul prorociei. Două dintre prorociile lui sunt amintite în Faptele Apostolilor. Mai întâi, acesta a prorocit o foamete mare în întreaga lume, care s-a împlinit în vremea împăratului Cezar Claudius (cf. Fapte 11: 28). Cea de-a doua prorocie a făcut-o atunci când l-a întâlnit pe Sfântul Apostol Pavel în Cezareea. Agav a luat brâul lui Pavel, și l-a legat în jurul mâinilor și picioarelor rostind: Acestea zice Duhul Sfânt: Pe bărbatul al căruia este acest brâu, așa îl vor lega iudeii la Ierusalim și-l vor da în mâinile neamurilor (Fapte 21: 11).

Sfantul Ruf a fost Episcop în cetatea Tebei din Grecia. Sfântul Pavel îl pomenește, zicând: îmbrățișați pe Ruf, cel ales întru Domnul (Romani 16: 13).

Sursa: crestinortodox.ro

 

Ultimele stiri

La mulți ani, Slatina ❗

Televiziunea Euro Oltenia Info a fost alături de slătineni la aniversarea celor 43 de ani de la trecerea orașului...

Mai multe articole din aceeasi categorie