joi, decembrie 9, 2021
1 C
Craiova

Căminul de bătrâni din Ostroveni, Vâlcea, se închide temporar

Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență Vâlcea a decis suspendarea temporară a activității Căminului pentru persoane vârstnice Ostroveni, Vâlcea. Totuși, cei care nu au pe nimeni mai pot rămâne în centru.

Potrivit unui comunicat remis de Primăria Râmnicu Vâlcea, măsura e luată pentru protejarea bătrânilor.

„Primul articol al Hotărârii nr. 6/30.03.2020 vizează Căminul pentru Persoane Vârstnice din Ostroveni, a cărui activitate se suspendă parţial, pe perioada instituirii stării de urgenţă.

Măsura a fost luată pentru protecţia celor 72 de seniori aflaţi aici în contextul în care media lor de vârsta este de 85 de ani, ceea ce îi face să fie extrem de vulnerabili – conform tuturor statisticilor de la nivel mondial – în faţa epidemiei de coronavirus.

S-a concluzionat că, oricât de drastice ar fi măsurile de protecţie luate de către personalul medical şi administrativ al Centrului la intrarea în instituţie (venind de la domiciliile proprii, unii folosind mijloace de transport în comun), există un risc de contaminare, ceea ce ar putea duce – aşa cum au fost numeroase cazuri în Spania, Polonia, Japonia, Statele Unite etc. – la tragedii soldate cu zeci de decese.

Hotărârea CLSU mai stabileşte că pentru persoanele vârstnice ai căror aparţinători se află în imposibilitatea certă şi dovedită de a le prelua pentru această perioadă, se asigură în continuare toate serviciile specifice Căminului pentru Persoane Vârstnice, cu măsuri stricte de respectare a metodologiei medicale şi a condiţiilor de distanţare socială”, se arată în comunicat.

Ultimele stiri

MEDICINA DENTARĂ

MEDICINA DENTARĂ MEDICINA DENTARĂ Publicată de Euro Oltenia Info pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Mai multe articole din aceeasi categorie