marți, mai 18, 2021
13 C
Craiova

Campanie de vaccinare a angajaților din turism

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a anunțat că hotelierii din România au început o amplă campanie de înscriere colectivă a angajaților lor pe platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva Covid-19.

FPTR consideră vaccinarea ca o măsură sanitară prin care hotelierii doresc, pe de o parte, să-și protejeze personalul de o eventuală infectare cu noul coronavirus și, de cealaltă parte, să le ofere și mai multă siguranță turiștilor care aleg destinații românești în acest sezon estival.

Potrivit FPTR, patronii unităților de cazare de la Marea Neagră consideră că vaccinarea angajaților va oferi siguranță tuturor și că aceasta este o variantă mult mai bună decât solicitarea de teste sau adeverințe care să le permită turiștilor intrarea în hotel, măsură considerată discriminatorie.

“Subliniem faptul că nu vorbim despre obligativitatea vaccinării, ci este la latitudinea fiecăruia dintre ei dacă doresc sau nu să se imunizeze. Până în acest moment, din cei peste 73.000 de angajați ai membrilor FPTR din toată țara, o mare parte a acceptat deja să se vaccineze”, a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședinte executiv FPTR .

Această campanie vine în continuarea celorlalte măsuri luate de hotelierii din România pentru a crea un mediu sigur din punct de vedere sanitar atât pentru angajați, cât și pentru turiști. În 2020, în contextul pandemiei de coronavirus, FPTR a introdus în România certificarea “HELLO HYGIENE”, primul standard privind practicile de igienă și de siguranță a unităților din turism, respectiv măsuri concrete de prevenire și combatere a virusului SarsCov2. Datorită acestei abordări, nu s-a înregistrat niciun focar de infecție în hotelurile din România.

 

Ultimele stiri

Dragnea, trimis în judecată în dosarul privind ceremonia lui Donald Trump

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Liviu Dragnea - pentru două fapte de trafic de influență...

Mai multe articole din aceeasi categorie