luni, mai 27, 2024
22.9 C
Craiova

Candidat comun PSD-PNL pentru primăria Capitalei! Coaliția merge pe mâna unui medic ortoped

Candidat comun PSD-PNL pentru primăria Capitalei. Coaliția merge pe mâna unui medic ortoped cunoscut în București, pentru a obține primăria generală. Decizia a venit după patru ore de negocieri, potrivit surselor Hotnews.ro. Este vorba de Cătălin Cîrstoiu, un medic ortoped care din 2020 ocupă funcția de manager al Spitalului Universitar de Urgență București. 

Astfel, liderii Coaliției au decis să susțină un candidat comun la primăria București și candidați comuni la Consiliul General, susțin surse oficiale din Coaliție. De asemenea, PSD și PNL intenționează să meargă împreună și la primăriile de sectoare și consiliile locale ale acestora. În ceea ce privește numele candidatului la primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu este în continuare favoritul, iar liderii PSD și PNL au căzut de acord să-l susțină. Decizia oficială va fi anunțată în următoarele zile.

Candidat comun PSD-PNL pentru primăria Capitalei. Cătălin Cîrstoiu are 60% notorietate în București

Surse din Coaliție au precizat că, potrivit sondajului intern, Cătălin Cîrstoiu are 60% notorietate în București și intenție de vot undeva între 23-35%. Liderii Coaliției susțin că, potrivit analizelor interne, odată ce Cîrstoiu va fi anunțat public și va intra în competiția electorală, va obține peste 30% din opțiunile bucureștenilor.

De menționat este că, după o discuție între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, președintele PSD a fost cel care a propus în Coaliție numele lui Cătălin Cîrstoiu. PSD l-a susținut pe medicul Cîrstoiu la propunerea consilierei pe Sănătate a șefului guvernului, Carmen Orban, care este prietenă de familie cu cu acesta și soția lui, potrivit unor surse HotNews.ro. Carmen Orban fost manager la spitalul din Fundeni, este din Buzău și o apropiată a lui Marcel Ciolacu.

Care sunt candidații la primăriile de sector

Pentru primăriile de sector au fost discutate numele lui Sebastian Burduja și George Tuță la sectorul 1, la sectorul doi – Rareș Hopincă, la sectorul 3 – Robert Negoiță, Daniel Băluță la 4 şi la 6 – Ciprian Ciucu. La sectorul 5 urmează să se identifice un candidat comun.
Marți sunt programate ședințe la organizațiile PSD București și PNL București pentru a fi propuși candidații oficial. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor participa la ședințele organizațiilor de București pentru a explica deciziile din Coaliție.
Miercuri sunt programate ședințe ale forurilor statutare atât la PSD, cât și la PNL pentru a valida deciziile din Coaliție.

Ultimele stiri

Sală nouă de sport pentru elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica“

Peste 1.000 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica” din Craiova vor beneficia de o sală nouă de sport....

Mai multe articole din aceeasi categorie