Canotoarea Denisa Tîlvescu, premiată de Primăria Târgu Jiu pentru medalia de aur

Primarul municipiului Târgu Jiu a anunțat că o va premia pe sportiva Denisa Tîlvescu după ce ea și echipa ei – 8+1 feminin – au câștigat una din cele patru medalii de aur la Campionatele Europene de Canotaj din Polonia.

„Denisa Tîlvescu, un nou rezultat de excepție: medalia de aur la Campionatele Europene de Canotaj din Polonia. Echipa României, din care face parte și Denisa, obține un rezultat remarcabil și intenționez să fac demersurile necesare pentru a premia târgujianca ce ne-a adus atâta faimă și atât de multe bucurii. Voi iniția un proiect de hotărâre în acest sens pentru că Denisa Tîlvescu reprezintă un exemplu demn de urmat de toți sportivii din Târgu Jiu.

Premiem și promovăm valorile orașului pentru că ne dorim cât mai multe exemple pozitive pentru copiii noștri. Și rezultatele se văd deja. Avem copii talentați și cu un potențial uriaș!

Felicitări, Denisa Tîlvescu!”, a spus Marcel Romanescu.

Patru medalii de aur pentru România

Lotul de Seniori din cadrul Federației Române de Canotaj a luat parte la Campionatele Europene de la Poznan (Polonia) cu 12 echipaje, însumând 45 de sportivi. Aceștia au obținut 4 medalii de aur, 1 medalie de argint, 1 medialie de bronz și de două ori locul 5 în finalele de duminică. Astfel, România se clasează pe locul 2 pe națiuni după numărul de medalii câștigate în probele olimpice, în urma Olandei.

Prima medalie de aur pentru țara noastră a fost obținută în proba de dublu rame feminin (W2-) de echipajul format din Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș, fetele reușind să se impună în fața echipajelor din Spania și Grecia.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba de dublu rame masculin (M2-), prin echipajul format din Ciprian Tudosă și Marius-Vasile Cozmiuc. Românii s-au impus în fața Croației și a Italiei.

La dublu vâsle feminin (W2x), sportivele Simona Geanina Radiș și Ancuța-Nicoleta Bodnar au dominat proba și au adus României a treia medalie de aur.

A patra medalie de aur pentru țara noastră a fost câștigată în proba de 8+1 feminin (W8+), prin echipajul format din Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea.

Elisabeta Lipă: Sunt tare mândră de ei!

Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj a transmis un mesaj de felicitare după aceste rezultate.

„După succesul de la Europenele de Tineret și Juniori, iată că și seniorii noștri nu s-au lasat mai prejos si au făcut performanță la Poznan, câștigând 6 medalii, dintre care 4 de aur, 1 de argint și 1 de bronz! România ocupă astfel locul 2 în clasamentul pe națiuni la medalii în probele olimpice. Sunt tare mândră de ei! Lotul de Canotaj al României a demonstrat încă o dată că este puternic, închegat și pregătit să obțină rezultate remarcabile la toate marile competiții. Îi felicit pe toți sportivii, de la primul la ultimul, pentru ambiția și dăruirea de care au dat dovadă nu doar la aceste competiții, ci pe tot parcursul acestui an de grea încercare.

Felicit totodată antrenorii și întreg staff-ul, cluburile sportive care ne-au dat toți acești sportivi extraordinari, dar le și mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut și ne susțin în continuare. Mulțumiri speciale pentru susținere și către Ministerului Tineretului și Sportului și COSR. De asemenea, doresc să mulțumesc și partenerilor Federației Române de Canotaj- Herbalife, Negro 2000, Construcții Erbașu, IBB-HIB și Unicredit.

Sper ca anul 2021 va fi unul mult mai bun pentru noi toți și privesc deja cu optimism către Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde îmi doresc să obținem medalii cât mai strălucitoare!”, a declarat Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

Articole asemanatoare