sâmbătă, aprilie 17, 2021
2.2 C
Craiova

Care vor fi parlamentarii PNL din Oltenia? Ministrul Apărării, primul la Dolj

Organizațiile locale ale PNL au stabilit, în proporție de 90 la sută, listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Fiecare filială și-a propus scoruri mari și cât mai mulți noi aleși, astfel încât să aibă o majoritate confortabilă pentru a face noul guvern.

În Olt, obiectivul filialei este să obţină 3 locuri în Parlament, cu 2 în plus faţă de actuala legislatură când singurul reprezentant al organizaţiei este deputatul Gigel Ştirbu. Liderul liberal va deschide şi anul acesta lista la Camera Deputaţilor, fiind urmat de Ana Maria Ciauşu, secretar general al organizaţiei.

Candidat la Senat a fost ales Liviu Voiculescu, preşedintele PNL Olt. Interesant este că Mario de Mezzo, fostul candidat al PNL Olt la Primăria Slatina – și retras din cursă în favoarea lui Liviu Voiculescu – apare candidat la Camera Deputaților la București, ce-i drept pe un loc neeligibil (adică pe locul 17).

Liviu Voiculescu a mulțumit organizației pentru desemnarea sa în fruntea listei de la Senat.

„Dragi olteni, conducerea Partidului Național Liberal a validat în Biroul Politic Național lista candidatilor PNL Olt la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Le mulțumesc colegilor mei liberali pentru susținerea și încrederea acordată prin desemnarea mea pe primul loc al listei PNL Olt pentru Senatul României. ”O guvernare liberală în interesul oltenilor și al românilor” este dezideratul meu politic ca senator liberal pentru Olt în legislatura 2020 – 2024. Oltul va fi reprezentat în Senat si în Camera Deputaților de o echipă puternică și determinată, formată din oameni tineri, profesioniști și dedicați proiectelor Oltului. Și toți împreună vom face echipă pentru Olt în următorii 4 ani. Ca senator voi continua să port Oltul în inimă, peste tot în țară ori în lume, să îi apăr interesele și să îi reprezint pe olteni cu mândrie, integritate, onoare și noblețe”, a scris Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Economiei, cap de listă la Mehedinți

La Mehedinţi, lista de la Camera Deputaţilor va fi deschisă de Virgil Popescu, ministrul Economiei şi singurul liberal din județ din actualul Legislativ. Organizaţia crede că ar putea obţine în total chiar şi 2 deputaţi şi 1 senator, adică jumătate din numărul de locuri total care revine circumscripţiei.

„Stimați mehedințeni, echipa PNL și-a stabilit candidații la alegerile parlamentare. Le mulţumesc colegilor din echipa PNL Mehedinți pentru votul de încredere pe care mi l-au acordat, din nou, pentru a deschide lista la Camera Deputaţilor. Este o onoare, dar, aşa cum bine ştim, şi o mare responsabilitate să reprezinţi interesele cetăţenilor în una dintre cele mai importante instituţii ale statului român.

Îi am alături pe colegii mei, care au dovedit că sunt dedicaţi interesului public şi au avut o activitate intensă în promovarea proiectelor de interes pentru cetățenii din județul Mehedinți.

CAMERA DEPUTAȚILOR:

1. Popescu Virgil (inginer) – președintele PNL Mehedinți

2. Mărculescu Dumitru (jurist) – secretar general PNL Mehedinți

3. Udriște Alin (economist) – Vicepreședinte PNL Mehedinți

4. Marcoci Alexandru (analist teritorial) – Vicepreședinte TNL

5. Șurcă Daniela (Asistentă medicală) – Președinte OFL Mehedinți

6.Țigănele Marius (economist) – Vicepreședinte TNL Mehedinți

SENAT:

1. Firu Stela (medic) – vicepreședinte OFL

2. Cîrjan Daniel (jurist) – președintele PNL Drobeta Turnu Severin

3. Manțog Valeriu (inginer) – vicepreședinte PNL Mehedinți

4. Degeratu Silvius (IT&C) – coordonator departament Online PNL Mehedinți”, a anunțat Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

Dan Vîlceanu rămâne în top și de această dată

PNL Gorj are un singur parlamentar, deputatul Dan Vîlceanu, preşedintele organizaţiei care va deschide lista şi la alegerile din decembrie. Pe poziţia a doua s-a clasat secretarul de stat Gheorghe Pecinigă. Primul loc la Senat i-a revenit lui Ion Iordache, fostul primar PDL din Turceni. Ion Iordache este o achiziţie nouă pentru liberali, în anul 2018 a fost numit preşedinte ALDE Gorj şi înainte de locale a fost la un pas să bată palma cu PSD.

Lista de la Gorj a adus din nou în discuție conflictul dintre primarul ales al municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, și șeful organizaței județene, Vîlceanu. Primarul Târgu-Jiului a comentat, într-un interviu acordat presei locale,  că deputatul Dan Vîlceanu nu a ținut cont de solicitarea sa ca PNL Târgu-Jiu să aibă un loc din cele 3 considerate eligibile.

Ministrul Apărării, primul la Senat la Dolj

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, s-a înscris în PNL și candidează de pe locul 1 la Senat pe lista de la Dolj, județul său de origine. Actualul ministru al Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, este abia pe locul 3 la Camera Deputaților.

Următorii pe listă sunt senatorul Mario Ovidiu Oprea, Veta Păsculescu, Alexandru Gîdar, Cristi Spulbăr și Mihai Soare.

În ceea ce privește Camera Deputaților, primul pe listă este Ștefan Stoica, fiind urmat de Nicolae Giugea, Ionuț Stroe, Eugen Gioancă, Doru Câplea, Daniel Drîgnei, Adriana Marcinschi, Cosmin Călin, Flavius Sirop, Cosmin Corâțu, Oana Zaharie, Alexandru Gătejescu și Nichi Motoi. Nicolae Giugea a fost candidatul PNL la Primăria Craiova, dar a pierdut în fața Liei Olguța Vasilescu.

La Vâlcea încă nu s-a stabilit lista finală

La Vâlcea, situaţia este încă incertă. Ce ştiu sigur liberalii este că vor să obţină cel puţin 3 locuri la alegerile de pe 6 decembrie, 2 la Cameră şi unul la Senat. Până acum, un singur candidat este bătut în cuie, Cristian Buican – preşedintele PNL Vâlcea şi actual deputat, cel care va deschide şi la acest scrutin lista.

Cele mai mari şanse la locul al doilea le are Laurenţiu Cazan, avocat şi proaspăt ales în funcţia de secretar general al filialei. La Senat, apare o schimbare, parlamentarul Romulus Bulacu nu şi-a mai depus candidatura, potrivit infomaţiilor Digi24.ro. Şanse mari să deschidă lista la Camera Superioară le are Claudia Banu, preşedintele PNL Râmnicu Vâlcea, însă şi Victor Popescu, consilier judeţean, îşi doreşte acest loc, decizia finală urmând să fie luată la şedinţa de la centru.

Ultimele stiri

Ajutor de stat pentru viticultori: 500 de euro pe hectar

Președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu (PSD Olt), a anunțat că a fost aprobată în plen...

Mai multe articole din aceeasi categorie