Casa Albă a fost înconjurată de un gard de 2,5 metri înălțime

Casa Albă

Săptămâna trecută, președintele american a străbătut pe jos distanța de la Casa Albă la o biserică din apropiere. Biserica fusese incendiată în timpul manifestațiilor care au dus la decretarea stării de urgență în Washington. Președintele chiar fusese dus într-un buncăr de sub Casa Albă în timpul acestora.

Sediul președinției americane avea un gard mai scund. După vizita la biserică, zona a fost pregătită pentru a deveni șantier. Noul gard este din plasă de metal, dar este mult mai înalt. Turiștii vor putea privi Casa Albă ca și până acum de pe trotuar, dar escaladarea gardului a devenit mult mai grea.

Noul gard de la Casa Albă a devenit un uriaș suport pentru afișe și pancarte antirasiste.

Imediat ce gardul a fost instalat, manifestanții l-au umplut cu afișe, cartoane și pancarte antirasiste.

Practic, Casa Albă este înconjurată acum de un gard de mesaje în care condamnă rasismul și brutalitatea poliției. Iar trecătorii adaugă permanent mesaje, parcă izolându-l pe președintele Donald Trump de restul lumii printr-o mare galerie de artă stradală.

„Pentru mine aceasta este exact genul de atmosferă care ar trebui să fie”, a spus, pentru ziarul The Boston Globe, Leigh McAlpin, un scriitor și activist veteran din Baltimore.

George Floyd, un american de culoare în vârstă de 46 de ani, a murit la 25 mai, sufocat de genunchiul unui polițist care îl imobilizase. Omul i-a spus polițistului că nu poate respira, dar a fost ignorat.

Incidentul a „aprins” SUA, au fost declanșate nenumărate proteste, iar unele au degenerat în violențe și jafuri.

Articole asemanatoare