joi, iunie 13, 2024
24 C
Craiova

Cățeii fără stăpân, promovați la Biblioteca „Amanˮ din Craiova

Toți vizitatorii care trec în această lună pragul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Amanˮ din Craiova vor primi semne de carte personalizate prin care sunt promovate adopțiile din Centrul de Adopții Canine Craiova. Acțiunea este realizată în parteneriat de SC Salubritate Craiova SRL și instituția de cultură doljeană și face parte din campania de informare și conștientizare „Adoptă fericireˮ, care are scopul de a face cunoscut adăpostul public canin din Bănie.

Vizitatorii bibliotecii județene interesați de adopția unui cățel fără stăpân sunt invitați să sune la numerele de telefon de pe semnul de carte oferit pentru a primi mai multe informații despre procedura pe care trebuie să o urmeze în cazul în care vor să ia acasă un patruped. Adopția este gratuită.

„Facem încă un pas în cadrul demersului nostru de a populariza adăpostul canin pe care îl gestionăm, cu intenția de a crește numărul adopțiilor la nivel local, întrucât misiunea noastră principală în ce privește activitatea de gestionare a câinilor este aceea de a găsi, pentru fiecare câine ridicat de pe domeniul public, un stăpân potrivitˮ, a declarat Mihai Butari, director general al SC Salubritate Craiova SRL.

„Ne alăturăm cu mare bucurie acestei ințiative lăudabile și ne dorim să contribuim, în felul acesta, la scăderea numărului de câini fără stăpâni. Fiecare cititor va primi de la bibliotecarele noastre, în momentul în care va veni să împrumute o carte, un semn de carte pe care va găsi datele de contact ale Centrului de Adopții Canine Craiova și sperăm că va vizita apoi centrul pentru a lua acasă un cățel fără stăpân. Campania „Adoptă fericire” este una dintre numeroasele campanii de responsabilitate socială în care Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” se implică constant”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

„Reamintim faptul că persoanele care doresc să ofere o casă unui blănos trebuie să vină la Centrul de adopții canine Craiova și să își aleagă un cățel. Accesul în adăpost și adopția se realizează în baza actului de identitate. Programul centrului este zilnic, de luni până vineri între orele 10.00 și 14.30, iar sâmbăta, duminica și în zilele de sărbători legale între 11.00 și 13.00. Cățeii oferiți spre adopție sunt deparazitați, vaccinați, microcipați și sterilizați, iar adoptatorii vor primi un carnet de sănătate în care este trecut numărul de microcip al cățelului”, se arată într-un comunicat al SC Salubritate Craiova.

Ultimele stiri

13 iunie – Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului

La 13 iunie 2024, odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paşti,...

Mai multe articole din aceeasi categorie