sâmbătă, octombrie 16, 2021
10 C
Craiova

Catolicii vor avea propria televiziune: Angelus Tv a primit undă verde de la CNA

Consiliul Național al Audiovizualului a emis licență de funcționare pentru un nou de televiziune religios. Noul post se numeşte Angelus TV şi este finanţat de biserica romano-catolică din Bucureşti. Iniţial, acest proiect a început în online din luna mai.

Postul este unul tematic-religios şi nu oferă doar programele religioase, ci şi de cultură, istorie, psihologie, tursim sau lectură. Se adresează atât publicului romano-catolic din România, cât şi cel din diaspora.

Potrivit paginademedia.ro, din acţionariatul postului fac parte SC Denis Florent Media (33%), Părintele Francisc Ungureanu (34%) şi Adriana Recăşan (33%). Părintele Ungureanu este directorul postului, iar Adriana Recăşan producătorul general.

Conform documentelor depuse la CNA, investiţia iniţială în acest proiect este de 60.000 de euro şi este asigurată de Arhiescopia Romano-Catolică din Bucureşti.

Sursele de finanţare vin din partea Signis România, Asociaţia Catolică pentru Comunicare Audiovizuală, dar şi de la asociaţiile Angelus Work SRL.

Angelus TV are patru studiouri în Bucureşti şi unul mobil prin care va merge prin ţară pentru a realiza transmisiuni.

Reprezentanţii Angelus TV au spus că au un acord de principiu pentru a intra în grilele RCS&RDS şi Ines IP TV, dar au anunţat că vor negocia şi cu alţi cablişti.

Structura serviciului de programe: Producţie Proprie – 81,11%, Producţii audiovizuale ale altor producători – 18,89%.

Trebuie menționat că și Biserica Ortodoxă Română are propriul canal de televiziune – Trinitas Tv.

 

 

Ultimele stiri

Cea mai mare infrastructură de Inteligență Artificială se construiește lângă Craiova

Cel mai mare centru de date din Europa centrală și de sud-est se construiește lângă Craiova, în comuna Mischii....

Mai multe articole din aceeasi categorie