Ce pierdere pentru Slatina! Ioan Smedescu s-a stins prea devreme…

Unul dintre cei mai iubiți oameni de cultură din județul Olt, Ioan Smedescu, a încetat din viață în această dimineață, la doar 66 de ani.

Ioan Smedescu a fost unul dintre primii tipografi și editori privați din Slatina și din Olt după 1990. A editat mai multe reviste de cultură și a fost gazda unor emisiuni TV și radio.

A scris mai multe cărți de poezie iar în ultima perioadă devenise pasionat de istorie.

Ioan Smedescu a fost prezent și în platoul Euro Oltenia Info, la emisiunea „Rațional”, ca invitat al lui Remus Iordache. De altfel, cei doi aveau o bună relație de prietenie.

Remus Iordache:  Era un mare iubitor de frumos!

Toată suflarea culturală din Slatina deplânge plecarea prematură a lui Ioan Smedescu.

„Poet, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor, om de cultură, jurnalist, om de carte și editor…Și un mare eminescolog. Acesta era Ioan Smedescu. Am să mi-l amintesc mereu ca pe un om optimist, jovial, plin de viață…și un mare iubitor de frumos. În desele mele întâlniri cu domnia sa mi-a arătat că avea un cult pentru frumos, lectură, că era un om de spirit… Și era un bun prieten. Frecventa des Biblioteca Academiei Române, citea foarte mult, mai ales ziarul Timpul în care marele Eminescu și-a scris articolele atât de acide și atât de actuale… Profit de această ocazie să transmit sincere condoleanțe familiei!”, ne-a spus Remus Iordache.

Înmormântarea, la Cimitirul Strehareți

Toți cei care l-au cunoscut, apreciat și respectat pe Ioan Smedescu își vor putea lua rămas-bun de la el la capela de la cimitirul Strehareți, unde a fost depus trupul neînsuflețit. Mâine, la prânz, tot la cimitirul Strehareți va alea loc înmormântarea.

Dumnezeu să îl odihnească!

Pentru cei care vor să revadă emsiunea cu regretatul Ioan Smedescu, postăm aici ediția din 04.12.2019.

Articole asemanatoare