sâmbătă, aprilie 17, 2021
2.2 C
Craiova

Ce tip de vaccin primiți la centrul la care v-ați programat?

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, prin prezentarea centrelor de vaccinare pe tipurile de vaccin administrate în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu suportul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), a devansat implementarea acestei funcționalități în platforma de programare.

Astfel, a devenit activă harta centrelor pe tipuri de vaccin și este disponibilă pe site-ul de informare accesibil AICI.

Harta cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă, tipul vaccinului administrat în acestea, numărul locurilor disponibile și numărul persoanelor înscrise pe lista de așteptare.

Harta este interactivă și fiecare utilizator poate filtra afișarea centrelor pe județe sau pe numărul locurilor disponibile.

De asemenea, sunt afișate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de așteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri produse de companiile farmaceutice: Pfizer/BioNTech, Moderna și Oxford/AstraZeneca.

Liste de așteptare în întreaga Oltenie

Cât privește tipurile de vaccinuri existente la nivelul județelor din Oltenia, în Dolj, Olt și Vâlcea nu mai sunt disponibile în acest moment niciun fel de vaccinuri.

În Gorj mai sunt disponibile 783 de doze de vaccin AstraZeneca, iar în Mehedinți, doar 579 de doze, tot de la AstraZeneca.

Azi se așteaptă livrarea a 23.400 de doze de vaccin Pfizer la Centrul Regional de Depozitare Craiova, iar cetățenii care vor să se vaccineze trebuie să se programeze in continuare pe liste de așteptare.

În ceea ce privește tipurile de vaccinuri pentru care s-au organizat fluxuri de vaccinare, iată care este situația în județele din Oltenia, în funcție de numărul de programări pe liste de așteptare:

DOLJ

OLT

GORJ

VÂLCEA

MEHEDINȚI

Ultimele stiri

Ajutor de stat pentru viticultori: 500 de euro pe hectar

Președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu (PSD Olt), a anunțat că a fost aprobată în plen...

Mai multe articole din aceeasi categorie