vineri, iunie 14, 2024
17.8 C
Craiova

Cel mai bogat om din Oltenia își face hotel „zgârie nori“ la Craiova cu megaparcare subterană!

Cel mai bogat om din Oltenia este pe punctul de a primi toate avizele pentru a construi un hotel „zgârie nori“ la Craiova. Ideea este veche (din 2008), dar autorizațiile au venit abia acum. O parte din ele.

Este vorba de omul de afaceri craiovean Ștefan Cherciu, patronul Casa Noastră (brandul Q Fort), considerat în 2023 cel mai bogat din Oltenia conform Top 300 Capital, cu o avere estimată la 90 – 110 milioane de euro. Omul despre care se spune că este în spatele faimoaselor cruci gigant amplasate în ultimii ani în curtea unor biserici, dar și pe drumurile naționale, pare tot mai aproape de visul său din 2008: un hotel „zgârie nori“ de 27 de etaje cu o parcare subterană pe cinci niveluri. Și nu oriunde, ci chiar la kilometrul zero al Craiovei, lângă Hotel Ramada.

Primăria Craiova a emis, luni, 20 mai, un Certificat de Urbanism pentru „autorizare imobil hotel, birouri, servicii 5S+P (cu supantă)+27E etaje+seră“ pe strada Ștefan cel Mare, nr. 3 A. Este vorba de un teren aflat în propietatea privată a societății Casa Noastră SRL, în suprafață de 2.579 mp din măsurători, situat chiar la intersecția cu Principatele Unite, dar cu deschidere și în strada Păltiniș. Aici ar urma să fie construit un hotel cu 27 de etaje, de departe cea mai înaltă clădire din Craiova (circa 115 metri). Imobilul care va servi drept hotel și clădire de birouri va avea și un subsol cu cinci nivele, care va servi drept parcare, potrivit certificatului de urbanism.

Cel mai bogat om din Oltenia își face hotel „zgârie nori“ la Craiova. Datele din Certificatul de Urbanism

Conform Certificatului de Urbanism emis în scopul autorizării, amplasamentul este situat în zona protejată Centru Istoric al municipiului Craiova și privește construire de birouri 5S+P+27 și partial P+2 la strada Păltiniș, cu P.O.T. max. = 40%, C.U.T. max. = 10,5 suprateran și 15,5 – în calcul s-a luat inclusiv subsolul. Retragerea pentru construire este de minim 5 m de la aliniamentul străzilor Ștefan cel Mare și Principatele Unite, 6 metri de la limita laterală de proprietate dinspre est și 7 metri de la aliniamentul străzii Păltiniș. 

„Regimul de înălțime către strada Păltiniș se limiteaza la P+2 pe cel puțin 20 m din adâncimea edificabilului – conform aviz M.D.L.P.L. iar locurile de parcare se vor asigura conform R.G.U. pentru clădiri adminstrative la cele 5 subsoluri propuse. În calcul s-a luat și 20% supliment de locuri de parcare, conform R.G.U. pentru vizitatori. Accesul auto în parcarea subterană va fi asigurat din strada Ștefan Cel Mare“, se precizează în Certificatul de Urbanism.

Potrivit documentului, nu se vor autoriza construirea de chioșcuri sau construcții cu caracter provizoriu care să altereze calitatea zonei. De asemenea, sunt interzise imitaţiile de materiale ca: piatra falsă, cărămida falsa, lemnul fals sau folosirea în exterior a unor materiale fabricate pentru interior.

Reamintim că Primăria Craiova a mai emis în urmă cu un an (18 aprilie 2023) un certicat de urbanism similar, în scopul construirii unei clădiri 5S+P+27E pe strada Ștefan cel Mare, nr. 3 A. Acum certificatul se referă la autorizarea lucrărilor. Urmează autorizația de construire?

Citește și: (VIDEO) Cum se descurcă Ozaltin și UMB pe DEx12 Craiova – Pitești. Va fi gata drumul în acest an?

Ultimele stiri

Campioana europeană la tenis de masă, muză pentru iubitul handbalist!

Pentru a sărbători “Ziua mondială a fotografiei în natură”, multimpla campioană la tenis de masă, Andreea Dragoman, și-a pus...

Mai multe articole din aceeasi categorie