miercuri, iunie 29, 2022
32.3 C
Craiova

Centrele de vaccinare din Oltenia se închid unul câte unul

Centrele de vaccinare nu mai atrag cetățeni, prin urmare Direcțiile de Sănătate Publică au decis să le închidă. În Vâlcea s-au închis deja trei din cele 16. Acestea sunt în Călimănești, Râmnicu Vâlcea și Budești.

Și la Gorj campania de vaccinare merge prost. Potrivit DSP, sunt 14 centre. La șapte dintre ele se va renunța la un flux. Practic, activitatea se reduce la jumătate pentru că nu are sens să ții personal blocat în aceste spații. Două dintre centrele unde ritmul a scăzut sunt în Rovinari și Tismana. La Rovinari sunt 1.641 de doze de vaccin pe care nu vrea nimeni, potrivit celor de la centrul național de vaccinare. Primarul Robert Filip ne-a declarat că nu are de ce să își facă griji. „Suntem în top pe județ, peste medie cu numărul de vaccinări. Avem și fabrici unde au fost centre mobile, iar în spitalul din Rovinari nu avem niciun pacient cu Covid -19. Deci nu avem de ce să ne facem griji. Am văzut că sunt puțini și că se reduc fluxurile, dar noi suntem bine”, e declarat pentru euroolteniainfo.com Robert Filip.

DSP Olt nu a închis deocamdată niciun centru de vaccinare, dar personalul din două centre a fost desemnat să formeze echipe mobile.

Și în Mehedinți s-au închis două centre.

Pe listele din Dolj sunt 1.700 de doze de vaccin care așteaptă cetățeni. În acest context, cei de la call center-ul DSP ne-au declarat că se va lua decizia de închidere. „E păcat, sunt bani aruncați dacă lumea nu se vaccinează. Înainte erau sute de apeluri pe zi la call center-urile din țară, acum abia dacă mai sunt câteva zeci. Interesul a scăzut, din păcate”. În toată țara sunt mii de doze în centre și nu sunt persoane programate. Ce-i drept, vaccinarea se face acum fără programare, doar cu cartea de identitate.

Premierul Cîțu: „Vreau să ne concentrăm pe investiții, să lăsăm în spate pandemia”

Întrebat într-o conferință de presă la Alba Iulia de ce campania de vaccinare nu mai are un ritm alert, premierul Florin Cîțu a spus că succesul campaniei de vaccinare e măsurat prin scăderea ratei de infectare și prin relaxarea măsurilor. „Noi la guvern am făcut cam tot ce puteam face, am adus vaccinul. E o campanie pentru viață. Tot aud discuții despre valul 4, nu ar trebui să avem aceste discuții. Noi avem doze de vaccin pentru toată lumea. Românii pot să se vaccineze oriunde și oricând ca să nu avem valul 4. Vreau să ne concentrăm pe investiții, să lăsăm în spate pandemia, să scăpăm de restricții”, a mai spus Cîțu.

Întrebat cine e vinovat pentru scăderea ratei vaccinării, Cîțu a spus: „De ce să fie cineva vinovat? Dacă nu ar fi de succes, am fi avut încă restricții, rată foarte mare de infectare, persoane internate la ATI. În orașe și municipii, unde e aglomerare mare, rata de vaccinare e peste 50%. Poate că o explicație e că avem populație rurală 44%. Succesul campaniei se măsoară în ceea ce se întâmplă cu pandemia. România a fost prima țară care a relaxat condițiile. Dar mergem și în partea rurală. Acum, românii trebuie să fie și responsabili, mai ales când avem vaccin pentru toată lumea”, a punctat Cîțu.

 

 

Ultimele stiri

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

Florin Cîțu a demisionat în urmă cu scurt timp de la conducerea Senatului, au declarat pentru euroolteniainfo.com surse din...

Mai multe articole din aceeasi categorie