marți, august 9, 2022
30.6 C
Craiova

Centru Regional in Valcea, Gorj si Mehedinti pentru lapte, lana, fructe de padure si piei de animale

Agenția Zonelor Montane va fi înființată în Vâlcea și va gestiona localitățile montane din Vâlcea, Gorj și Mehedinți. Anunțul a fost făcut de șeful CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu. ” Acest centru regional va asigura suportul necesar implementării a șase programe importante ce urmează să susțină înființarea unor centre locale de colectare a lânii, a pieilor de animale, a laptelui, a fructelor de pădure, a unor centre de sacrificare a animalelor precum și a unor stâne”, a spus Radulescu. La întâlnire au participat: președinta Asociației agricole Țara Loviștei Constanta Ștefan, directorul DADR Vâlcea Marin Cernătescu și primarul Vaideeni Achim Băluță.

Acest centru regional va incerca sa rezolve problema colectarii rpoduselor fermierilor.

În Mehedinţi, de exemplu, nu exista niciun centru de colectare a laptelui şi nicio unitate de procesare. Sute de crescători de bovine sunt disperaţi şi spun că abia se mai descurcă. Toţi au fermele la limita subzistenţei pentru că sunt nevoiţi să vândă laptele la litru, iar uneori, pentru a nu-l arunca, îl dau porcilor. Ultima fabrică de procesare a laptelui din judeţ s-a închis în urmă cu 3 ani.

Ultimele stiri

Condiția pusă de Mirel Rădoi pentru a semna cu Universitatea Craiova

Universitatea Craiova vrea să-l demită pe antrenorul Laszlo Balint (43 de ani), chiar dacă “alb-albaștrii” au câștigat derby-ul Olteniei,...

Mai multe articole din aceeasi categorie