luni, iulie 4, 2022
26.8 C
Craiova

Centura mediană a Slatinei are undă verde de la comisiile din Parlament

Proiectul privind centura care va lega cele două zone industriale ale Slatinei, aprobat deja de aproape un an de Consiliul Local, a primit, în sfârșit, aviz favorabil de la toate cele trei comisii de specialitate ale Camerei Deputaților și urmează să ajungă în plen.

Ultima comisie, cea Juridică, a dat ultimul aviz, care a fost publicat azi, 22 iunie, pe site-ul Camerei Deputaților.

„În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate de către membrii comisiilor, s-a hotărât, cu majoritate de voturi, să se propună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de Lege privind trecerea unor terenuri din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apelor şi Pădurilor – Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, în domeniul privat al statului și în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva, precum şi transmiterea, cu titlu gratuit, a acestora din domeniul privat al statului şi administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, în proprietatea privată a Municipiului Slatina şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Slatina. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare”, se arată în raport.

Drumul va trece prin zona Hergheliei Slatina, aflată în proprietatea Ministerului Apelor și Pădurilor, de aceea era nevoie de aprobarea Parlamentului pentru transferul acestor terenuri în proprietatea Primăriei Slatina. Atât primarul, cât și parlamentarii de Olt au făcut demersuri pentru ca proiectul să fie dezbătut și aprobat cât mai repede. Proiectul de lege a trecut deja de Senat.

Un drum de aproape 60 de milioane de lei

Primăria Slatina va investi 58.440.178 lei, fără TVA, pentru a construi un drum de legătură între cele două zone industriale din oraș, cea de la ALRO și cea de la TMK-Pirelli. Lungimea drumului este de 5,6 kilometri și va avea o bandă jumătate pe sens, lat de 10 metri.

După obținerea avizului de la Parlament, se va emite o hotărâre de guvern privind dreptul de proprietate. După aceea, documentația pentru organizarea licitației va fi validată și va fi desemnat un constructor. 

Proiectul a împlinit un an

Pe 3 iunie 2019, consilierii locali din Slatina aprobaseră proiectul care ar urma să scoată traficul greu din oraș și va lega municipiul de drumul expres. Primăria și-a făcut partea ei de treabă, în sensul că a rezolvat problema exproprierilor din zonele pe unde va trece viitoarea centură. Mai sunt de eliberat cele aflate în posesia statului.

„Am convingerea că va trece. Când? Nu se știe. Nu se poate urca pe site-ul de licitații până nu avem proprietatea terenului”, a declarat primarul Emil Moț.

Viitoarea centură va avea șase parcări, spații de servicii și sensuri giratorii.

Ultimele stiri

La mulți ani, Slatina ❗

Televiziunea Euro Oltenia Info a fost alături de slătineni la aniversarea celor 43 de ani de la trecerea orașului...

Mai multe articole din aceeasi categorie