vineri, noiembrie 27, 2020
3.9 C
Craiova

Cîmpanu, Universitatea Craiova și U21: „Jucăm să facem țara mândră!”

România U21 înfruntă în această seară Danemarca în meciul decisiv pentru calificarea la Euro 2021. Din lot face parte și atacantul Universității Craiova, Alex Cîmpanu. Convocat de către Adrian Mutu la echipa națională de tineret, el nu a jucat niciun minut la această acțiune a României U21, dar spune că va da totul pe teren, pentru „a face toată țara mândră”.

„Craiova are o istorie mare în spate”

Internaţionalul de tineret Alexandru Cîmpanu reprezintă cea mai importantă investiţie a Craiovei de la achiziţionarea lui Elvir Koljic. Clubul a plătit nu mai puţin de 500.000 de euro lui FC Botoşani pentru jucătorul de 20 de ani.

La semnarea contractului cu Universitatea Craiova, Cîmpanu a spus ce a contat în decizia lui: „A contat că este vorba de Universitatea Craiova! Are o istorie mare în spate și cred că asta m-a convins. Am înțeles că și acolo este un câmp unit, niște băieți extraordinari și de asta am ales Craiova”, a spus el într-un interviu acordat frf.ro.

El e nerăbdător să prindă cât mai multe minute de joc: „Lupt zi de zi să joc cât mai mult și să demonstrez că sunt demn să port tricoul României!”

O poveste emoționantă

Tânărul fotbalist a spus, într-un interviu acordat FRF Tv, că își dorește să îi ajute cât mai mult pe părinții săi, întorcându-le astfel serviciul din ultimii ani.

„Părinții meu au fost alături de mine, în special mama, ea a fost cea care m-a ajutat mai mult. La o vârstă fragedă a mea a plecat de lângă mine, fiind nevoită să mă susțină pe plan financiar. A plecat pe vas de croazieră să muncească, m-a ajutat financiar. Sora mea, și ea de la o vârstă mică în Germania.

Când nu era mama acasă, mă mai ajuta unchiul din partea tatălui, care a avut mereu grijă de mine, iar pe calea asta îi mulțumesc. În mare parte, mama și tatăl meu s-au ocupat cam de tot. Au dat tot ce au mai bun ca să reușesc eu pe plan sportiv. Bineînțeles, și tatăl meu m-a ajutat cât a putut.

Mama făcea curat în camere, se ocupa pe partea de igienă, avea 14 etaje de făcut în fiecare zi. Eu îi sunt dator ei tot restul vieții, ea știe chestia asta. Normal (n.r – că îi voi face un cadou). În primul rând, noi am început o casă, vreau să-i termin casa și să o fac mândră în continuare, că ăsta e cel mai important lucru pentru ea, să fiu eu bine și să reușesc în cariera mea de fotbalist”, a spus Cîmpanu, pentru FRF Tv.

Este un meci de totul sau nimic

Adrian Mutu spune că se aștepta ca Danemarca să vină cu cea mai bună garnitură. Pentru a prinde sigur un loc în rândul celor mai bune 5 locuri secunde din cele 9 care duc la Euro, România are nevoie de victorie. „Danezii vin să câștige, dar motivația noastră este foarte puternică fiindcă doar victoria ne poate duce a doua oară consecutiv la un turneu final”, a spus Mutu.

Meciul dintre România U21 și Danemarca U21 este programat azi, de la ora 20:30, livetext pe GSP și în direct la Pro TV.

Ultimele stiri

ANGAJAMENT ȘI DISCIPLINĂ 26.11.2020

Uniunea Salvați România+Fără penali în funcții Schimbarea mentalitățiiO adevărată reformă în educațieProtejarea mediului+O Românie...

Leul din clipul manelistului Dani Mocanu, găsit la un executor judecătoresc

Mai multe percheziții au avut loc în ultimele zile cu scopul de a găsi leul rănit filmat în cel mai recent videoclip...

Emil Moț: Vineri se aprind luminile de Sărbători în Slatina

Municipiul Slatina este pregătit să întâmpine sărbătorile de iarnă, iluminatul festiv urmând a fi inaugurat vineri, 27 noiembrie, la orele 17:00.

Lumea sportivă, în doliu după Maradona: Îi spunem „Adio!” unui idol

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, germanul Thomas Bach, a afirmat că Diego Maradona, decedat miercuri la vârsta de 60 de ani, a fost...

Doi oameni au murit la o clinică particulară din Craiova

Un bărbat de 79 de ani şi o femeie de 66 de ani au decedat, miercuri seară, la o clinică privată din...

More Articles Like This