vineri, noiembrie 27, 2020
3.9 C
Craiova

Circ la Râmnicu Vâlcea: primarul și viceprimarii au început scandalul

Mircia Gutău, reales primar la Râmnicu Vâlcea din partea Partidului Ecologist dar cu sprijinul PSD – care nu a avut candidat – a început conflictul cu cei doi viceprimari, la câteva zile de la învestitură. Cei doi sunt Virgil Pîrvulescu de la PNL și Angrei Gheorghiu de la USR. Contrele au loc în mediul online și fiecare aduce acuzații dure părții adverse. Virgil Pârvulescu, unul dintre viceprimari și fost candidat la Primărie din partea PNL, se plânge că Gutău îi refuză angajarea a doi consilieri dar menține, în schimb, un pensionar plătit bine care nu a făcut absolut nimic pentru oraș. La rândul lui, Mircia Gurău spune că viceprimarii au fost desemnați ilegal și că nu are de gând să le accepte angajarea de consilieri, cu atât mai mult cu cât toată campania au spus că vor să economisească banul public.

Postările lui Gutău sunt postate pe Facebook, cu titlul de „comunicat”:

Consilierul local Pîrvulescu, ales viceprimar ilegal, din punctul meu de vedere, de către colegii lui din Consiliul Local, iar se dă în stambă și face pe cameramanul prin Primărie. Postează un filmuleț de toata jena, prin care se plânge că nu are laptop și imprimantă și nu stiu ce alte acareturi.

Prin rândurile următoare doresc să clarific lucrurile : Domnii Pîrvulescu și Gheorghiu ar fi trebuit să vină la serviciu pe data de 11 noiembrie 2020. Le-a luat o saptamană să își facă curaj și s-au prezentat la muncă în data de 18 noiembrie. Au venit la biroul meu, m-au anunțat că încep activitatea și le-am urat succes. In aceeasi zi am dat dispoziție ca celor doi să le fie achizitionate laptop-uri, imprimante și telefoane mobile de serviciu.

Birourile în care i-am așezat sunt zugrăvite, curate, dotate cu mobilier nou care le asigură tot confortul necesar funcției lor. Zilele următoare vor primi calculatoarele, imprimantele și telefoanele mobile.

In videoclip Pirvulescu minte că primarul are angajați 4 consilieri personali. Conform Legii, primarul are dreptul la 6 consilieri personali. In realitate sunt angajati doar 3, iar unul dintre ei este șef de cabinet, adică face activitate de secretariat, tocmai pentru a nu crește inutil cheltuielile Primăriei.

Probabil cei doi, Pirvulescu si Gheorghiu, se asteptau ca primarul să îi întâmpine în ușa instituției cu eșarfa pe umăr si dându-le onorul, atunci când au venit la serviciu. Le transmit pe aceasta cale să lase circul la o parte, să devina doi oameni responsabili și să se apuce de proiectele cu care și-au câștigat mandatele de consilieri locali. Le mai transmit că activitatea lor actoricească nu mă impresionează deloc.Le voi cere lunar un raport de activitate pe care îl voi aduce la cunostința ramnicenilor și îi voi trata cu același respect cu care ei tratează instituția Primăriei Rm. Valcea.

Îi somez pe cei doi viceprimari să nu mai pună presiune pe secretarul general al Primăriei, amenințându-l cu plângeri penale pentru că nu dă curs inițiativelor lor total ilegale, făcute pe genunchi în sediul PNL. Domnul Ion Didoiu este un profesionist care nu a încălcat niciodata Legea in Primărie !

In ce priveste angajarea celor 4 consilieri personali pe care i-au cerut, le transmit cu această ocazie că viceprimarii nu au avut niciodată consilieri, asadar cererea lor nu va fi indeplinita. Conform Legii, viceprimarii sunt subordonati primarului și, dacă sunt capabili, iși vor duce la indeplinire dispozițiile care le vor fi dispuse de șeful instituției, fără cheltuieli inutile.

P.S. Lăsați bășcălia deoparte, stimați colegi ! Vâlcenii vor de la aleșii locali responsabilitate,respect, proiecte, administrație locală eficientă ! Sunteți capabili de aceste lucruri?”, scrie Gutău.

Virgul Pîrvulescu și Andrei Gheorghiu, cei doi viceprimari

Pîrvulescu: Primarul nu ne dă resurse

Liberalul Virgil Pîrvulescu a dat imediat replica, explicându-le cetățenilor de ce are nevoie de consilieri.

„Dezvoltarea orașului nu se poate face în doi oameni, în condițiile în care primarul și secretarul ne împiedică orice inițiativă. Ne luptăm pentru micșorarea impozitului pe clădiri cu 50% pentru antreprenorii afectați de COVID-19, ne dorim începerea procesului de verificare a cheltuielilor din primărie prin înființarea a două comisii mixte. Consiliul Local ar fi trebuit să voteze aceste proiecte, într-o ședință extraordinară. Domnul secretar nu a convocat ședința.

(Între timp, ședința a vut loc, iar comisiile au fost constituite, n.red.)

În condițiile în care ne luptăm cu un sistem disfuncțional, avem nevoie de oameni buni lângă noi, de oameni tineri, care sunt gata să-și dedice timpul pentru orașul Râmnicu Vâlcea. De asta avem nevoie acum de consilieri personali, ci nu mai târziu. Poate considerați că dorința noastră de a angaja tineri care să ne ajute are consecințe asupra imaginii noastre publice.

Ei bine, lăsați-mă să vă spun că în momentul de față nu imaginea noastră este cea mai importantă. Prioritar și important este să începem procesul de schimbare al orașului Râmnicu Vâlcea. Nu dorim să mai irosim nici măcar un minut în acest sens.

Domnul primar a numit angajarea de consilieri personali pentru viceprimari o cheltuială inutilă. Țin să-l anunț că luni bune Primăria a plătit un salariu de peste 20.000 de lei unui pensionar, care nu a mișcat nici măcar un deget pentru oraș, deși era City Manager. Asta numim noi o cheltuială inutilă. Aducerea a patru tineri absolvenți în Primărie nu va fi niciodată o cheltuială inutilă. Cu desființarea postului de City Manager, patru tineri consilieri vor putea să-și desfășoare activitatea în Primărie, fără să se cheltuie alți bani. Totul ține de perspectivă.

Dragi vâlceni, aveți încredere în noi, așa cum ați avut și până acum. Vom fi total transparenți și vă vom da mai multe detalii, în perioada următoare, despre personale pe care dorim să le aducem lângă noi, pentru a munci în folosul dumneavoastră. Nu ne jucăm pe bani publici. Fără nici o resursă de la primar, cu excepția a două încăperi, două mese și două scaune, dezvoltarea orașului ar întârzia extrem de mult”, spune Pîrvulescu.

Ultimele stiri

ANGAJAMENT ȘI DISCIPLINĂ 26.11.2020

Uniunea Salvați România+Fără penali în funcții Schimbarea mentalitățiiO adevărată reformă în educațieProtejarea mediului+O Românie...

Leul din clipul manelistului Dani Mocanu, găsit la un executor judecătoresc

Mai multe percheziții au avut loc în ultimele zile cu scopul de a găsi leul rănit filmat în cel mai recent videoclip...

Emil Moț: Vineri se aprind luminile de Sărbători în Slatina

Municipiul Slatina este pregătit să întâmpine sărbătorile de iarnă, iluminatul festiv urmând a fi inaugurat vineri, 27 noiembrie, la orele 17:00.

Lumea sportivă, în doliu după Maradona: Îi spunem „Adio!” unui idol

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, germanul Thomas Bach, a afirmat că Diego Maradona, decedat miercuri la vârsta de 60 de ani, a fost...

Doi oameni au murit la o clinică particulară din Craiova

Un bărbat de 79 de ani şi o femeie de 66 de ani au decedat, miercuri seară, la o clinică privată din...

More Articles Like This