vineri, august 19, 2022
25.6 C
Craiova

Club IT pentru elevii cu deficiențe de auz, la Craiova

Fundația Româno-Britanică „Light into Europe“, în parteneriat cu Ford și Consiliul Județean Dolj, a deschis primul club de programare din țară dedicat elevilor cu deficiențe de auz.

Anunțul a fost făcut de președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

„Am fost onorat să particip la deschiderea primului club de programare dedicat elevilor cu deficiențe de auz din România, în incinta Liceului Tehnologic Special „Beethoven”. Evenimentul marchează reușita colaborării între Fundația Româno-Britanică „Light into Europe“ – al cărei președinte de onoare este Excelența Sa, domnul Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii – și Ford Motor Company Fund, care nu se află la prima implicare în viața comunității doljene”, a spus șeful CJ Dolj.

Pregătiți pentru piața muncii

Liceul „Beethoven“ este una dintre cele patru unități școlare speciale care își desfășoară activitatea cu sprijinul asigurat de Consiliul Județean Dolj. Aici învață aproape 180 de elevi cu dizabilități, cărora, pe lângă instruirea teoretică, li se asigură accesul la cunoștințele necesare în viitoarele cariere, în numeroase sectoare, care merg de la industria textilă la cea auto sau la alimentație publică și turism.

„Iată că, de acum, acest portofoliu se completează în mod fericit cu un domeniu de viitor, foarte important – mai precis, IT, iar 50 de elevi ai liceului vor avea posibilitatea să parcurgă primii pași în sfera programării. Se concretizează astfel cel de-al doilea parteneriat între Liceul „Beethoven“ și Ford, având în vedere faptul că s-a convenit deja ca, începând cu următorul an școlar, 10 locuri să fie repartizate pentru învățământul profesional dual în domeniul mecanic.

Elevi ai acestui liceu vor fi, așadar, pregătiți să devină specialiști ai companiei Ford, ceea ce reprezintă o noutate pentru învățământul profesional special”, a mai precizat Prioteasa.

Ultimele stiri

Perechea de dublu feminin, Elizabeta Samara/Andreea Dragoman, cucerește medalia de argint într-o ediție istorică pentru România la Campionatul European individual seniori din Munchen.

🥈 Avem și pereche vicecampioană europeană în Munchen! Felicitări, Elizabeta Samara și Andreea Dragoman! #servimpentruistorie #hairomania #tabletennis Perechea de dublu...

Mai multe articole din aceeasi categorie