luni, iunie 24, 2024
28.4 C
Craiova

CNAIR i-a suspendat contractul de muncă fostului șef de la Drumuri Craiova

CNAIR a decis astăzi să îi suspende contractul de muncă lui Bogdan Bratu, fostul șef al Direcției Regionale de Drumuri Craiova. Acesta a fost trimis în judecată pentru înșelăciune, fapt incompatibil cu funcția. Decizia intră în vigoare de la 3 iulie și încetează odată cu soluționarea dosarului în justiție, dosar în care Bratu este inculpat.

Între timp, Direcția de Drumuri Craiova este condusă de Constanța Pistol, fostă șefă a compartimentului de investiții.

Practic, Bratu e acuzat că a depus la dosarul de angajare o diploma de licență obținută fraudulos. Prejudiciul adus statului este de peste un million de lei, bani pe care Compania Națională a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vrea să îi recupereze.

„Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Bratu Bogdan-Laurențiu, pentru săvârșirea infracțiunii continue de înșelăciune prev. de art.244 al.1 și 2 din C.pen.

În urma administrării materialului probator, în sarcina inculpatului s-a reținut faptul că, în perioada mai 2014 – prezent ar fi indus și menținut în eroare Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA cu ocazia încheierii contractului individual de muncă și ulterior prin modificarea succesivă a acestuia prin acte adiționale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licență emisă de Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, document de studii obținut fraudulos.

Precizăm că diploma de licență susmenționată a fost desființată de Judecătoria Sectorului 4 București la data de 16.03.2016, prin sentința penală nr. 727 dispusă în dosarul nr. 15771/4/2015.

Actele adiționale încheiate au produs efecte prin avansarea în cariera profesională și prin creșterea remunerațiilor salariale, fapt ce a condus la prejudicierea instituției angajatoare cu sumele reprezentând încasarea tuturor drepturilor salariale aferente funcțiilor deținute fără drept.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1.037.057 lei, reprezentând prejudiciul suferit.

În cauză s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra a două bunuri imobile deținute în coproprietate de către inculpat.

Ultimele stiri

FOTO/OLT: Tenis de masă. Trei medalii pentru sportivii CSM Slatina la Top 16

Trei din cei patru sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Slatina, participanți la competiția Top 16, care s-a desfășurat în...

Mai multe articole din aceeasi categorie