joi, decembrie 9, 2021
0.4 C
Craiova

CNSU: cursurile rămân online

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat Hotărârea nr. 2/2021, prin care se stabilesc o serie de măsuri, iar prima are în vedere ca, începând de azi și până în 7 februarie 2021, cursurile pentru preșcolari și elevi să se desfășoare în continuare online.

De asemenea, CNSU aprobat majorarea cantităților stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2, cu un număr de 10 milioane de seringi cu ac, de unică folosință.

Pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor menționate vor fi alocate la nevoie Ministerului Afacerilor Interne, pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Țări și zone de risc

CNSU a aprobat și noua listă a țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. Pe listă sunt menționate următoarele țări și zone: Gibraltar, Lituania, San Marino, Cehia, Liechtenstein, Slovenia, Marea Britanie, Panama, Elveția, Statele Unite ale Americii, Muntenegru, Andorra, Suedia, Israel, Olanda, Puerto Rico, Cipru, Slovacia, Letonia, Danemarca, Estonia, Serbia, Monaco, Portugalia, Georgia, Luxemburg, Liban, Irlanda, Jersey, Croația, Palestina, Aruba, Rusia, Italia, Austria, Germania, Polonia, Columbia, Africa de Sud, Spania, Insulele Turks si Caicos, Sint Maarten, Belarus, Turcia, Malta, Macedonia de Nord, Franța, Polinezia Franceza, Republica Moldova, Namibia.

Test PCR obligatoriu la sosirea în Germania

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile germane au adoptat o serie de noi măsuri, care intră în vigoare de azi, 11 ianuarie 2021.

Astfel, începând cu data de 11 ianuarie a.c., toate persoanele, indiferent de cetățenie, care sosesc în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una dintre „zonele de risc”, inclusiv România, oricând în ultimele 10 zile anterior intrării pe teritoriul Germaniei, trebuie să prezinte un test PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Dacă nu au făcut, să efectueze un astfel de test pe teritoriul Germaniei, imediat după sosire. În cazul efectuării testului anterior intrării în Republica Federală Germania, testul trebuie să fi fost efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii pe teritoriul german, iar certificatul care atestă rezultatul negativ trebuie să fie redactat în limbile germană sau engleză.

MAE reamintește că persoanele care sosesc în Republica Federală Germania sunt obligate să se deplaseze direct la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate, în vederea autoizolării (carantină) pentru o perioadă de 10 zile de la sosire.

Respectarea obligației de carantină este verificată de autoritățile de land atât aleatoriu, cât și în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale. Măsura carantinei poate fi suspendată mai devreme de termenul uzual de 10 zile numai dacă este efectuat un al doilea test, începând cu a 5-a zi după intrarea în Germania și doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al noii testări pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Mai multe informații pot fi obținute prin apelarea liniei telefonice dedicate – 116 117.

Ultimele stiri

MEDICINA DENTARĂ

MEDICINA DENTARĂ MEDICINA DENTARĂ Publicată de Euro Oltenia Info pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Mai multe articole din aceeasi categorie