joi, decembrie 9, 2021
0.4 C
Craiova

CNSU impune noi restricții pentru combaterea pandemiei

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat aseară Hotărârea 42 privind unele măsuri necesar a fi aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Prin hotărârea CNSU a fost extinsă lista județelor în cazul cărora sunt instituite restricții orare de funcționare pentru operatorii economici care desfășoare activități în aer liber (terase, cluburi, baruri, etc), precum și pentru operatorii economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, restricțiile fiind valabile până în data de 31 august 2020.

De asemenea, CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se aplică măsura carantinei în cazul cetățenilor care sosesc în România din aceste state.

Județul Gorj, pe lista extinsă a noilor restricții

A fost modificat programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea.

Acest program nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu poate depăși orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00 în următoarele județe: Argeș, Brașov, Brăila, Bihor, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Galați, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Măsurile se aplică până la data de 31.08.2020 orele 24.00 și pot fi prelungite prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență

De asemenea, programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, de la nivelul județelor Argeș, Brașov, Brăila, Bihor, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Ilfov, Prahova, Galați, Vaslui, Vrancea și municipiul București, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 24.00.

Măsura se aplică până la data de 31.08.2020 orele 24.00 și poate fi prelungită prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Lista actualizată a țărilor și regiunilor pentru care se impune carantinarea la revenirea în România

CNSU a actualizat și lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat. Țările și zonele din zona galbenă sunt următoarele: Africa de Sud, Republica Dominicană,  Kazahstan,  Capul Verde,  Muntenegru,   Luxembourg , Palestina,  Republica Moldova,  Irak Regatul Spaniei (regiunile: Aragon, Cataluna, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Țara Bascilor), Bosnia și Herțegovina, Belize, Malta, Guam și Eswatini.

CNSU a dispus măsura suspendării zborurilor spre și dinspre România, efectuate de operatorii economici din aviație, din țările prevăzute în lista menționată, cu excepția zborurilor spre și dinspre Regatului Spaniei.

Ultimele stiri

MEDICINA DENTARĂ

MEDICINA DENTARĂ MEDICINA DENTARĂ Publicată de Euro Oltenia Info pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Mai multe articole din aceeasi categorie