Colegiul „Spiru Haret” din Târgu Jiu, reabilitat până în septembrie

Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu va fi redeschis în septembrie, după ample lucrări de reabilitare, anunță primarul Marcel Romanescu. Acesta a fost în vizită la șantier, să vadă cum decurg lucrările și se declară mulțumit.

„Readucem la suprafață frumusețea uneia dintre cele mai cunoscute și îndrăgite unități de învățământ din municipiul Târgu Jiu, Colegiul Național ”Spiru Haret”. Se lucrează la foc continuu în această perioadă și depunem eforturi pentru ca în luna septembrie liceul să primească elevii în condiții optime”, spune Marcel Romanescu.

Opt milioane de lei, prin PNDL

Contractul pentru reabilitarea liceului, clădire de patrimoniu, a fost semnat în martie 2018. A durat însă mult procedura de licitații și găsirea unei firme de construcții care să își asume proiectul, în condițiile în care numărul mare de contracte prin PNDL ținea ocupate mai toate firmele mari de profil. „S-au făcut patru licitații până s-a înscris o firmă”, a declarat pentru euroolteniainfo.com purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

„Reabilitarea acestei clădiri de patrimoniu înseamnă o investiție de aproximativ 8 milioane de lei. Pentru moment, elevii merg la cursuri la Școala Gimnazială ”Pompiliu Marcea”, dar este vorba doar de o perioadă scurtă”, precizează și primarul, care adaugă că printre alte investiții făcute la colegiu se numără și noul laborator de Informatică, dotat cu aparatură performantă.

Elevii de la „Spiru”, faima orașului

„Am alocat, în acest caz, aproximativ 175.000 lei, date fiind rezultatele remarcabile pe care informaticienii de la ”Spiru Haret” le au. Îi asigur pe părinții acestor copii minunați că vom continua să investim aici, mai ales că tinerii care învață în cadrul liceului, dar și cadrele didactice care îi pregătesc au adus faimă municipiului Târgu Jiu. Avem nevoie de tineri educați, serioși și bine pregătiți, iar Colegiul Național ”Spiru Haret” este cunoscut mai ales prin rezultatele excepționale obținute în fiecare an”, puntează Romanescu. De altfel, acesta este un susținător constant al infrastructurii educaționale din oraș. „Au avut prioritate unitățile de învățământ pentru că acestea fuseseră ignorate mult timp, mai ales cele de la periferie. Domnul primar vine din învățământ, este profesor universitar și probabil că și asta l-a făcut să acorde o atenție deosebită sistemului educațional”, ne-a mai declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Peste 90 la sută dintre elevi au medii peste 8

În prezent în Colegiu funcționează 54 de clase și sunt înmatriculați 1568 elevi. Ei învață în clasele pregătitoare – a XII-a. Peste 75% din ei au obținut medii generale peste 9 (calificativul FB pentru cei din învățământul primar) și peste 90% medii generale peste 8.
Ca urmare a implicării într-un parteneriat european Comenius și în alte activități cu valoare europeană, Colegiul a obținut certificatul “Școală europeană” în două rânduri, consecutiv (2007, 2010), deținând acest titlu până în 2013.
Pentru performanțele obținute în 178 de ani, Colegiul a primit Certificatul de Excelență instituțională (2010).

Articole asemanatoare