vineri, iulie 1, 2022
38.4 C
Craiova

Compromis pentru bugetul UE

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut statelor membre să ajungă la un compromis cu privire la bugetul UE. Noul buget va acoperi perioada 2021-2027.

Compromis pe fondul crizelor din Uniune.

Într-o conferință de presă la 100 de zile de la preluarea mandatului, președinta CE a vorbit despre crizele Uniunii. UE trebuie să găsească soluţii la problema migranţilor aflaţi la frontiera dintre Turcia şi Grecia. Iar o altă temă majoră – criza cauzată de coronavirus şi consecințele economice ale acesteia.

„Fără un nou buget nu vom fi capabili să reacţionăm la aceste probleme. Iată de ce le cer statelor membre să ajungă la un acord.”

Ursula von der Leyen

Președinta CE a cerut un compromis pentru ca toate problemele bugetului pentru următoarea perioadă să poată fi închise până la sfârșitul anului. Acum aproximativ trei săptămâni, în cadrul unui summit special la Bruxelles, s-a încercat rezolvarea problemei bugetului UE. Dar fără rezultat.

Ursula von der Leyen a afirmat că statele membre ale UE cer „mai multă Europă”. S-a referit la Italia, care luptă cu epidemia de COVID-19, dar și la Grecia, confruntată cu fluxul de migranți din Turcia. Dacă nu se va ajunge la un compromis legat de bugetul multianual al UE, răspunsul la crize riscă să fie unul întârziat.

„Faceți mai multe, acționați mai mult, acționați mai mult la granițe, mai mult pe suport pentru migrație, coronavirus, suport microeconomic.”

Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen a mai spus că UE caută să sprijine economiile europene afectate de coronavirus. „Analizăm tot ceea ce putem face pentru a ajuta la abordarea impactului asupra economiei”, a declarat președinta CE.

Ultimele stiri

Acuzații de delapidare la BRD: percheziții și în Olt, Gorj și Vâlcea

Polițiștii din Capitală fac percheziții în București și alte 12 județe într-un dosar în care este vizat un fond...

Mai multe articole din aceeasi categorie