vineri, iulie 12, 2024
37.9 C
Craiova

Comuna Perieţi din Judetul Olt va avea poduri de milioane! A fost semnat contractul de finanţare pentru 5 poduri in valoare de un milion de euro!

Cinci poduri vor fi amenajate peste pârâul Iminog, cu această investiție fiind rezolvate problemele comunității care locuiește în cartierul aflat dincolo de ape. În prezent, mașinile trec prin apă, iar pietonii pe niște punți îmbătrânite.

Fără poduri peste Iminog, o parte din locuitorii comunei Perieți rămân izolați de sat, atunci când apele pârâului se umflă. Singurele posibilități de a ajunge la case sunt câteva punți vechi, pentru pietoni. Mașinile trec prin apă. Oamenii nu mai cred că se vor construi aici poduri vreodată.

„Aşa ne spun tot timpul cei de la primărie, că se va rezolvă. Proiecte s-au făcut multe, dar noi tot pe punţile astea improvizate din crăci ne chinuim. Când plouă, e dezastru. Am rămas de multe ori cu maşina blocată în mijlocul apei”, spune un localnic. Ar fi nevoie de cinci poduri pentru ca oamenii și mașinile să circule în siguranță prin localitate. Pentru că bugetul local nu ar fi fost vreodată suficient pentru asemenea investiții, autoritățile din Perieți au cerut bani de la Guvern. Și au reușit să obțină finanțare, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Construirea podurilor costă aproximativ un milion de euro, potrivit primelor estimări ale specialiștilor.

„Investiţia este foarte mare, vor fi construite poduri mari, unele cu o lungime de 30 metri şi deschidere de 16-20 metri.Unul dintre ele va avea şi ramificaţii”, a declarat pentru Olt Tv, Costin Vâlceleanu, primarul comunei Perieţi. Contractul de finanțare pentru amenajarea celor cinci poduri a fost semnat de autoritățile din Perieți, urmând ca, de acum, să fie pregătite documentele pentru desemnarea proiectantului și a constructorului.

 

Ultimele stiri

Primarul ales Mario De Mezzo: „Echipa PNL Slatina este pregătită de astăzi să preia guvernarea locală”. Care sunt prioritățile anunțate

Liberalul Mario De Mezzo, cel care a câștigat alegerile locale din 9 iunie pentru funcția de primar al Slatinei,...

Mai multe articole din aceeasi categorie