luni, iulie 4, 2022
26.8 C
Craiova

„Concubina costisitoare”, motivul dublării pedeapsei lui Sorin Oprescu

Ies la iveală o serie de detalii din viața fostului primar general al Capitalei, Sorin Oprescu. El a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare din cauza mai multor circumstanțe agravante, printre care și faptul că a cheltuit sume mari de bani cu o „concubină costisitoare”. Procurorii vorbesc și despre vila pe care Oprescu i-a cumpărat-o acesteia, și pe care au pus deja sechestru. Concubina este Adriana Nica, fost manager al Spitalului Universitar București.

În decizia de condamnare este menționată atât atitudinea lui Oprescu din timpul procesului, imaginea falsă pe care și-a creat-o, dar și preocuparea constantă de a se îmbogăți din banul public. Banii dobândiți ilegal au fost folosiți inclusiv la „consumarea plăcerilor vieţii, precum plimbări frecvente între proprietăţile sale luxoase şi la Viena, la hoteluri de lux, întreţinerea unei concubine costisitoare”, remarcă instanța.

„În temeiul art.112/1, alin.1 şi alin.2, teza I, Cod penal, ia măsura de siguranță a confiscării extinse de la inculpatul Oprescu Sorin-Mircea a sumelor de 102.400 lei şi de 9.500 euro, ridicate în baza procesului-verbal de percheziţie imobiliară din data de 6.IX.2015, întocmit de procuror, în Dosarul de urmărire penală nr.181/P/2015 (filele 458-464, volumul IX, dosar de urmărire penală).
În temeiul art.112/1, alin.1, alin.2 şi alin.3, Cod penal, ia măsura de siguranță a confiscării extinse a imobilului situat în municipiul București, Str. Herăstrău, nr.42, Sectorul I, cumpărat de inculpatul Oprescu Sorin-Mircea prin interpusul persoană interesată Nica Adriana-Elena”.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
Inculpatul Popa Bogdan Cornel, în calitate de director al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane a constituit un grup infracțional organizat la care au aderat ulterior și ceilalți inculpați, care avea ca scop săvârșirea de infracțiuni de corupție, mai precis dare și luare de mită, din sume provenite din bugetul Municipiului București, grup pe care, de la finalul anului 2013, l-a condus inculpatul Oprescu Sorin Mircea.

Sorin Oprescu a fost dat în urmărire pentru că nu a fost găsit la domiciliu pentru a fi pusă în aplicare sentința.

Foto: Life.ro

Ultimele stiri

La mulți ani, Slatina ❗

Televiziunea Euro Oltenia Info a fost alături de slătineni la aniversarea celor 43 de ani de la trecerea orașului...

Mai multe articole din aceeasi categorie