duminică, iulie 3, 2022
26.8 C
Craiova

Concurenţă mare la titularizare, în Craiova! 101 de dascăli se bat pentru un singur post vacant la limba şi literatura română!

Peste 1100 de dascăli din judeţul Dolj s-au înscris anul acesta la examenul de titularizare, iar anul acesta cea mai 101 candidaţi au optat pentru un post la limba şi literatura română.
Candidaţii vor trebui să participe la proba scrisă trebuie să susţină şi o inspecţie la clasă. „Inspecţiile se susţin în perioada 11 -31 mai. Cei care nu pot să susţină inspecţia la clasă din motive medicale sau pentru că susţin în alt judeţ mai au posibilitatea de a se prezenta, în prima săptămână din luna iunie.

În ceea ce priveşte echivalarea acestei probe, se pot echivala inspecţiile de la definitivat, dacă acestea sunt susţinute în unităţi şcolare din judeţul Dolj. De asemenea, probele practice se vor susţine în perioada 4 – 8 iunie. Pentru candidaţii care participă la concursul de ocupare a posturilor didactice, dar şi pentru cei înscrişi la definitivat, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj organizează cursuri de pregătire în care candidaţii vor fi învăţaţi cu abordeze subiectele de specialitate, dar şi pe cele de metodică.

Locul şi perioada derulării cursurilor vor fi anunţate săptămâna viitoare pe site-ul inspectoratului“, a precizat Janina Vaşcu, inspector şcolar general adjunct, preşedintele comisiei de mobilitate la nivelul judeţului Dolj.    Peste 1100 de dascăli din judeţul Dolj s-au înscris anul acesta la examenul de titularizare, iar 101 candidaţi au optat
pentru un post vacant pe patru ani la limba şi literatura română.

248 de candidaţi au optat pentru un post de educatore, iar la învăţători sunt 112  pentru care sunt disponibile cinci posturi pe patru ani şi alte 78 de catedre pe perioadă determinată. La limba şi literatura română sunt 93 de înscrişi şi un post vacant pe patru ani, la care se adaugă trei posturi rezervate şi 27 de norme şi fracţiuni de normă.    La matematică anul acesta în Dolj sunt 87 de înscrişi şi două posturi vacante pe patru ani şi alt post vacant pe un an pentru titularii care vor să se transfere.

Sursa: www.adevarul.ro

 

Ultimele stiri

La mulți ani, Slatina ❗

Televiziunea Euro Oltenia Info a fost alături de slătineni la aniversarea celor 43 de ani de la trecerea orașului...

Mai multe articole din aceeasi categorie