Conducerea PSD a validat candidaturile pentru CJ Olt și Primăria Slatina

Comitetul Executiv Național al PSD a validat, ieri, candidaturile pentru Consiliul Județean Olt și primăria Slatina.

Fără surprize, Marius Oprescu, actualul președinte al CJ Olt a primit undă verde pentru un nou mandat. la rândul său, primarul Slatinei, Emil Moț, a fost validat de CEx și este candidatul PSD pentru Primăria municipiului.

Social-democrații au mai stabilit să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, precizând că s-au strâns deja toate semnăturile parlamentarilor lor, 202.

De asemenea, a fost stabilită data congresului PSD, 22 august. La șefia partidului vor concura Marcel Ciolacu și Eugen Orlando Teodorovici. Ciolacu va face tandem cu actualul secretar general interimar, Paul Stănescu.

Marius Oprescu, optimist

 În urmă cu patru ani, PSD Olt a câștigat 95 de primării din 112, dar și aproape 55% din voturile valabil exprimate de cetățenii care s-au prezentat la urne. Marius Oprescu este optimist și pentru votul din 27 septembrie.

„Alegerile nu se câștigă în campania electorală. Avem rezultate pentru că alegătorii au văzut că ne ținem de cuvânt, că ceea ce promitem și realizăm. Rezultatele vin pe măsura muncii”, a declarat Marius Oprescu la o emisiune de la Realitatea Oltului.

Cât despre amânarea alegerilor, Oprescu e de părere că cei care se opun nu sunt pregătiți. „Aș prefera ca amânarea să se facă de specialiști epidemiologi, nu de partidele mici care nu trec pragul electoral. Cred că prin amânare creăm instabilitate în administrația statului român. Deja s-au prelungit mandatele, până la finalul lunii decembrie. Va trebui încă o procedură de a crea cadrul legal pentru prelungirea mandatelor”, mai spune Oprescu.

Marius Oprescu a precizat că managerul Spitalului de Urgență Slatina, Cătălin Rotea, va candida pentru Primăria Balș.

„N-o să putem lua toate voturile, dar ne-am propus să avem majoritate. Să nu ajungem la mâna partenerilor. În politică, principalul adversar al omului politic e el însuși. În 2026 am luat 54 la sută pe Consiliul Județean, ne propunem și acum peste 50 la sută”, a mai punctat liderul PSD Olt.

Articole asemanatoare