Congresul SUA a aprobat o infuzie de 500 miliarde dolari în economie

Congresul SUA a aprobat joi o infuzie de 500 de miliarde de dolari pentru bătălia împotriva coronavirsului și susținerea economiei americane. Presa de peste Ocean notează că presiunea asupra angajatorilor, dar și a spitalelor s-a mai redus. În SUA au murit până acum din cauza acestei pandemii aproape 50.000 de oameni. Criza a desființat unul din șase locuri de muncă din SUA.

Congresul a adoptat măsura aproape în unanimitate.

Democrații și republicanii nu au avut divergențe în ceea ce privește infuzia de capital. Congresmenii mai lucrează la un pachet de legi care să ușureze luarea unor astfel de măsuri în viitor.

Parlamentarii s-au adunat la Washington ca grup pentru prima dată după 27 martie. Au purtat mățti și au adoptat reguli mai stricte de distanțare fizică.

Congresul a aprobat această finanțare în contextul în care administrația Trump solicitase 250 de miliarde de dolari pentru alimentarea unui fond pentru IMM-uri, salarii și chirii. Programul american oferă împrumuturi speciale pentru ca întreprinderile să poată continua să plătească salariile. În situația în care companiile nu vor reuși să treacă cu bine de criză, împrumuturile vor fi șterse.

Peste 1 milion de companii cu mai puțin de 10 lucrători au primit ajutor financiar. Informația a fost furnizată de Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin.

Articole asemanatoare