miercuri, iunie 29, 2022
34.5 C
Craiova

Consiliere juridică gratis, prin program european, la Drobeta Turnu Severin

Primăria Drobeta Turnu Severin a accesat fonduri europene pentru a deschide un birou de consiliere juridică gratuită pentru locuitori, anunțul a fost făcut de primarul Marius Screciu, într-o conferință de presă.

„După sute de ore de audiențe, am constatat că una dintre cele mai mari probleme ridicate de severineni o reprezintă lipsa unui ajutor juridic specializat, pe diverse probleme pe care aceștia le întâmpină.

Persoane fără posibilități materiale, aflate în dificultate, îmi solicitau ajutorul, neavând posibilitarea să își angajeze un avocat și, nu de puține ori, pierdeau cu dreptatea în mână.

De astăzi, am reușit ca prin accesarea fondurilor europene, să le oferim acces gratuit la servicii de consultanță juridică, pentru o perioadă de cel puțin doi ani.

Astfel, severinenii care au nevoie de sfaturi juridice se pot adresa Centrului de consiliere juridică operațională, înființat pe strada Avram Iancu nr. 9, bl. C1, sc. 1, din municipiu.

Serviciile de consultanță sunt oferite prin intermediul unui proiect finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, în valoare de 2.182,884,00 lei, din care cota de co-finanțare este de numai 2%”, a spus primarul.

Consultațiile se vor desfășura pe bază de programare, la numărul de telefon 0732.979.900.

Ultimele stiri

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

Florin Cîțu a demisionat în urmă cu scurt timp de la conducerea Senatului, au declarat pentru euroolteniainfo.com surse din...

Mai multe articole din aceeasi categorie