sâmbătă, august 13, 2022
21.2 C
Craiova

Consiliul Local Balș are planuri mari: locuințe sociale, bazin de înot, sală de sport

Consilierii locali din Balș au pus pe hârtie proiectele pe care vor să le pună în aplicare pentru oraș și le-au făcut publice. O parte dintre acestea sunt în curs de finalizare, altele vor începe efectiv în acest an, urmând să fie gata în anii următori.

La capitolul Infrastructură, aleșii locali din Balș au în vedere alimentarea cu apă și canalizarea pe mai multe străzi, extinderea iluminatului public, racordarea la gaze pentru 600 de gospodării sau demararea studiilor de fezabilitate pentru modernizarea străzilor și trotuarelor din zona Orașului Vechi și a cartierului Teiș.

Al doilea capitol se referă la spital și la serviciile de sănătate publică: reabilitarea secției de Pediatrie, a Camerei de Gardă, asigurarea finanțării și demararea lucrărilor pentru construcția Centrului de Primiri Urgențe, dotat cu Computer Tomograf.

Nici școlile și grădinițele nu au fost lăsate deoparte. Astfel, planurile Consiliului Local Balș prevăd dotări moderne pentru toate unitățile de învățământ din oraș, reabilitarea Sălii de sport a Colegiului Tehnic și a Școlii Gimnaziale „Mihail Drumeș”.

Un capitol important este legat de locuințe. Consilierii promit că vor da în folosință 20 de apartamente ANL și că vor construe un nou bloc ANL cu 20 de apartamente. Mai mult, planurile lor prevăd și construcția a 48 de apartamente – locuințe sociale.

Chiar dacă spun că bugetul este insuficient, cei din primăria Balș au pus pe listă și o serie de proiecte încadrate la „Servicii publice” și care presuspun înființarea unui centru multifunctional pentru tineri, construcția unui bazin de înot și a unei săli de sport, instalarea de camera video de supraveghere în tot orașul.

 

Ultimele stiri

20 de trenuri electrice vor circula în România. Craiova este inclusă în rute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță, joi, deschiderea seriei achizițiilor de material rulant prin Planul Național de Redresare și Reziliență...

Mai multe articole din aceeasi categorie