Contractul pentru tramvaie noi la Craiova a fost câștigat, dar Primăria nu spune cine e

Primăria Craiova a anunţat că a fost selectat câştigătorul licitaţiei organizate de Ministerul Dezvoltării Regionale pentru livrarea a 17 tramvaie noi pentru oraş, printr-un proiect cu fonduri europene de peste 202 milioane leu din fonduri europene.

Reprezentanţii Primăriei au refuzat să facă cunoscut numele câştigătorului, susţinând că “procedura nu este finalizată încă, urmează 10 zile în care se pot face contestaţii, iar după această perioadă, contractul poate fi semnat”.

Cele 17 tramvaie vor avea aproape 27 metri, vor putea transporta minim 190 pasageri fiecare, dintre care minim 50 pe scaune, vor fi dotate cu echipament Wi-Fi, sistem diagnosticare SIGDE, sistem management trafic CGMT, sistem audio-video de informare călători şi sistem supraveghere video. Acestea vor fi distribuite pe trei rute ale operatorului local de transport, după cum urmează: ruta 100: 10 tramvaie; ruta 101: 3 tramvaie şi ruta 102: 4 tramvaie.

Tramvaiele din Craiova se defectează periodic, iar uneori deraiază de pe şine şi este nevoie să fie tractate cu camioanele la depou, iar în ultimele 24 de ore au avut loc patru astfel de incidente. 

Genoiu: Valoarea totală a proiectului este de 202.349.385,00 lei

Primarul Mihail Genoiu a anunțat și el că procedura e aproape de final.

„Licitația pentru furnizarea unui număr de 17 tramvaie finanțate din fonduri europene nerambursabile are, începând de vinerea trecută, un câștigător selectat.
Primul tramvai nou ar trebui să circule pe șinele din orașul nostru spre finalul anului următor, iar cel de-al saptesprezecelea va fi livrat cel târziu în vara anului 2022.
Valoarea totală a proiectului este de 202.349.385,00 lei – fonduri europene nerambursabile, iar cofinanțarea Primăriei Craiova se ridică la 3.400.987,70 lei.
Noile tramvaie se vor adăuga flotei societății de transport în comun RAT SRL, alături de alte 16 autobuze electrice articulate furnizate de producătorul Solaris ce se află deja în producție, 30 autobuze electrice care sunt în licitare, toate achiziționate din fonduri europene nerambursabile. Alături de acestea, municipalitatea a mai achiziționat în anii trecuți 38 autobuze Euro 6 BMC noi și 29 autobuze Solaris.
În ultimii ani, cele mai mari investiții făcute de către Primăria Craiova, atât din fonduri europene cât și din fonduri proprii, au fost făcute pentru a crește calitatea transportului în comun prin dotarea cu mijloace de transport moderne, refacerea căilor de rulare a tramvaielor sau modernizarea infrastructurii din baza RAT Craiova”, a spus primarul Craiovei.

Articole asemanatoare