luni, iulie 4, 2022
26.8 C
Craiova

Controale ANRE și ANPC la furnizorii de gaze și electricitate

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a anunțat că Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și Autoritatea Națională pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) vor demara o serie de controale la anumiți furnizori de gaze și electrivitate.

Este vorba de acele firme care au încheiat contracte cu preț ferm pentru un an, dar care  notifică acum consumatorii casnici că vor să schimbe prețul. „Acest lucru nu se poate! ANPC trebuie să verifice această situație pentru că o poate încadra la ofertă înșelătoare! Iar ANRE poate amenda furnizorii cu până 5 % din cifra de afaceri dacă furnizorii nu respectă legea”, a avertizat Virgil Popescu pe pagina sa de socializare.

Ministrul Energiei a spus să are în vedere protejarea consumatorilor față de scumpirile care deja au apărut în facturile de gaze și energie electrică. „Vom accelera aprobarea în Parlament a legii consumatorului vulnerabil, astfel încât actul normativ să fie votat în sesiunea parlamentară care începe în septembrie. Vrem ca legea să se aplice de anul acesta (începând cu octombrie, noiembrie) sau cu 1 ianuarie 2022. În plus, vrem să venim cu un suport financiar, o compensare a prețului facturilor pentru cei care au un venit ce nu-l depășește pe cel mediu”, a declarat Virgil Popescu

Ultimele stiri

La mulți ani, Slatina ❗

Televiziunea Euro Oltenia Info a fost alături de slătineni la aniversarea celor 43 de ani de la trecerea orașului...

Mai multe articole din aceeasi categorie