vineri, iunie 14, 2024
17.8 C
Craiova

Controale în trafic în toată țara, că tot e Ziua Automobilistului

Poliţişti din toată ţara acţionează, în această dimineaţă, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Coincidență sau nu, azi în România marcăm Ziua Automobilistului, dată la care, în 1904, a fost înfiinţat Automobil Clubului Român.

Potrivit IGPR, se acţionează pe principalele căi rutiere de intrare/ieşire din localităţi, zonele pretabile de manifestare a comportamentului agresiv în trafic şi punctele cu risc rutier.

În perioada 2 – 4 aprilie, în urma acţiunilor derulate de poliţişti pentru reducerea riscului rutier, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 2.953 de sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 45 de sancţiuni aplicate bicicliştilor, respectiv 34 pietonilor.

De asemenea, au fost aplicate 4 sancţiuni pentru conducere agresivă, 46 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 47 pentru depăşire neregulamentară. Totodată, au fost reţinute 532 de permise de conducere şi 74 de certificate de înmatriculare.

În total, au fost aplicate 4.901 sancţiuni, în valoare de 2.224.781 de lei, precizează IGPR.

De la intrarea în vigoare a noilor modificări legislative, şi anume din 27 februarie, au fost aplicate 402 sancţiuni pentru conducerea agresivă, fiind suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice în toate cazurile.

Ziua Automobilistului este marcată în fiecare an la 5 aprilie, dată la care, în 1904, a fost înfiinţat Automobil Clubului Român, de către un grup de automobilişti amatori, constituiţi în Adunarea Generală, desfăşurată în salonul de onoare al Hotelului Bulevard din Bucureşti.

Prima asociaţie a automobiliştilor din ţara noastră, Automobil Clubul Român (ACR) se înscrie printre primele 10 cluburi centenare din Europa şi printre primele 14 cluburi centenare din lume. Imediat după înfiinţare, clubul a pus bazele mişcării automobilistice din ţara noastră, România fiind printre primele şase ţări din lume care au organizat concursuri de automobile, potrivit www.acr.ro.

Ultimele stiri

Campioana europeană la tenis de masă, muză pentru iubitul handbalist!

Pentru a sărbători “Ziua mondială a fotografiei în natură”, multimpla campioană la tenis de masă, Andreea Dragoman, și-a pus...

Mai multe articole din aceeasi categorie