miercuri, iunie 29, 2022
34.5 C
Craiova

Control judiciar după ce a omorât un pensionar pe trecerea de pietoni

Tânărul care a spulberat cu mașina un profesor pensionar din Slatina pe trecerea de pietoni a fost plasat sub control judiciar. El se poate plimba nestingherit prin oraș, poate chiar sta la o terasă, lângă polițiști, procurori sau chiar judecătorul care l-a tratat cu atâta blândețe. Tânărul de 25 de ani circula cu dovadă de la procuror, având permisul suspendat tot pentru un accident!

„În continuarea cercetărilor efectuate în cazul accidentului rutier din data de 21 august a.c., din mun. Slatina, soldat cu decesul unei persoane, în cursul acestei zile prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. De asemenea, în sarcina conducătorului auto, inculpat în cauză, a fost dispusă obligația de a nu conduce vehicule pe perioada stabilită de organul judiciar”, transmite IPJ Olt.

Victima era un fost profesor respectat din Slatina, Dumitru Dabu. El a grăbit pasul pe trecerea de pietoni, când a văzut mașina apropiindu-se cu viteză. Șoferul nu a încetinit deloc, astfel că profesorul nu a avut nicio șansă.

Controlul judiciar e diferit de arestul la domiciliu, în sensul că persoana în cauză poate pleca de acasă când vrea, cu condiția să anunțe la Poliție. Desigur, omul nostru va merge pe jos, că nu mai are voie să conducă.

Surse judiciare au explicat pentru euroolteniainfo.com că s-a luat această măsură fiindcă nu a fost vorba de un șofer care circula sub influența băuturilor alcoolice, drogurilor sau care a avut intenția de a-l ucide pe Dumitru Dabu, ci a fost un accident din culpă.

Ultimele stiri

Secție de fotbal la CSM Târgu Jiu, de la 1 iulie

Primăria Târgu Jiu anunță că de la 1 iulie municipiul va avea propria secție de fotbal. Marcel Romanescu, primarul,...

Mai multe articole din aceeasi categorie