luni, iunie 24, 2024
23.4 C
Craiova

Copiii de la Clubul de caiac-canoe Orșova, hrăniți „pe caiet”. MTS nu a mai dat bani din luna mai

Situație dramatică la Clubul de caiac-canoe Orșova, de unde sunt recrutați viitorii membri ai lotului national de juniori: clubul nu mai are bani pentru a plăti mesele din luna mai, când Ministerul Tineretului și Sporturilor a achitat ultima factură.  Antrenorii au găsit înțelegere la furnizori, care i-au păsuit și au notat „pe caiet” plățile restante. Dar asta până în luna octombrie, când pur și simplu nu au mai putut susține clubul. Potrivit digi24.ro, suma pe care clubul o are de plătit furnizorului de hrană a ajuns la 300.000 de lei. Enoriaşii unei biserici din Orșova au făcut chetă pentru a le da elevilor o masă caldă pe zi.

„Nu am reuşit să mai achităm din luna aprilie facturile de masă ale copiilor. Din această cauză, copiii selectaţi nu am reuşit să-i mai aducem la Orşova pentru că nu avem cu ce să-i susţinem. Celor care sunt acum am reuşit să le oferim o masă. Avem 6 copii la lotul naţional şi 8 la legitimare cu Steaua Bucureşti, iar pe banii acestor copii au mâncat 48 de copii. Nu este normal, dar nu avem ce face. Trebuia să aducem copiii la şcoală, începuse deja şcoala. Noi am venit în octombrie cu ei. Trebuia să-şi ia note, să dea tezele. Nu avem ce face, ne chinuim. Dacă situaţia rămâne aşa, ne vom desfiinţa. Nu avem cum să aducem copii, să-i susţinem”, a declarat Alexandru Ghiţoaica, director CSS Orşova, conform Mediafax.

„Suntem primul club din România de canotaj şi caiac-canoe, cu campioni mondiali şi olimpici, avem medalie la Rio. La ultima olimpiadă, 4 dintre fetele din barca de 8 sunt de la Orşova.(…) Asta e finanţarea pe care ne-a dat-o Ministerul Tineretului şi Sportului. Am fost de nenumărate ori, m-am plâns acolo, m-am rugat, uneori m-am şi umilit, <Daţi-mi mâncare la copii! Nu vrem altceva>. O bursă de 20 lei pe lună să putem ţine aceşti copii în viaţă”, a declarat Ilie Bănăduc, antrenor CSS Orşova, citat de digi24.ro.

Consiliul Județean Mehedinți a anunțat, în această seară, că a adoptat un proiect de hotărâre prin care va aloca banii necesari hranei sportivilor de la CSS Orșova.

„Cel mai important club sportiv de caiac-canoe din România, CSS Orșova, trece printr-o situație financiară care necesită sprijin de îndată din partea autorităților județene. În acest sens, astăzi, s-a adoptat în ședința extraordinară de Consiliu Județean un proiect de hotărâre prin care se vor aloca banii necesari hranei sportivilor care de atâția ani reprezintă cu cinste Mehedințiul la toate olimpiadele naționale și internaționale. Consider că trebuie să fim alături de acești tineri și să-i ajutăm așa cum ei ne fac mândri că suntem români, prin performanțele obținute în toată lumea. CSS Orșova trebuie să rămână în topul celor mai titrate cluburi de caiac-canoe din România”, a postat recent pe pagina de Facebook președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Ultimele stiri

FOTO/OLT: Tenis de masă. Trei medalii pentru sportivii CSM Slatina la Top 16

Trei din cei patru sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Slatina, participanți la competiția Top 16, care s-a desfășurat în...

Mai multe articole din aceeasi categorie