marți, ianuarie 19, 2021
-5.3 C
Craiova

Coronavirus: Prima persoană din lume a primit vaccinul omologat oficial

O femeie de 90 de ani a devenit prima persoană din lume care a primit un vaccin anti-Coronavirus omologat oficial. Margaret Keenan, originară din Irlanda de Nord, a fost vaccinată la Spitalul Universitar din Coventry, în nordul Angliei. 

Margaret – cunoscută ca Maggy pentru prieteni și care împlinește 91 de ani săptămâna viitoare – a primit doza de vaccin la 6:31 ora locală (8:31 în România) de la asistenta medicală May Parsons. 

Mă simt extrem de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva Covid-19, este cel mai bun cadou de naștere timpuriu pe care mi-aș putea dori pentru că înseamnă că mă pot aștepta în sfârșit să petrec timp cu familia și prietenii în noul an după ce am fost în izolare pentru cea mai mare parte a anului. „a declarat Maggy. 

Între timp, asistenta medicală Joanna Sloan în vârstă de 28 de ani a devenit prima persoană din Irlanda de Nord care a primit vaccinul, la ora 8 într-un spital din Belfast. 

Vaccinul Pfizer Biontech a fost omologat oficial săptămâna trecută și acum urmează a fi administrate primele 800000 de doze sosite din Belgia unde sunt produse. Guvernul britanic a comandat 40 de milioane de doze, suficiente pentru a vaccina 20 de milioane de persoane cu câte două doze fiecare, la interval de trei săptămâni. 

Primele persoane care vor primi vaccinul sunt cele de peste 80 de ani aflate în spitale precum și o parte a personalului medical și de îngrijire din prima linie, urmate în următoarele săptămâni de rezidenții din casele de îngrijire a vârstnicilor și apoi restul populației în ordinea descrescătoare a vârstei. 

La ora actual sunt pregătite 70 de centre ce vaccinare în Regatul Unit, majoritatea în spitale.

Pe lângă vaccinul Pfizer Biontech, guvernul britanic a comandat alte 100 de milioane de doze din vaccinul Oxford AstraZeneca, aflat actualmente în curs de omologare. 

Ultimele stiri

Maia Sandu, discuție cu Laura Codruța Kovesi despre corupția din Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află la Bruxelles unde are o serie de întâlniri cu comisari europeni. A...

Mai multe articole din aceeasi categorie