luni, iulie 22, 2024
27.3 C
Craiova

Craiova: Certificatele de naștere și de deces vor fi eliberate pe loc

Locuitorii Craiovei pot obține certificatele de naștere și de deces pe loc. Astfel, se elimină perioada de așteptare de două zile, care era necesară anterior pentru cele două tipuri de documente, anunță Primăria Craiova. Sistemul utilizează semnătura digitală pentru cei care doresc să le obțină, eliminând, astfel, necesitatea formularelor tradiționale.

Pentru eliberarea certificatele de naștere – nou născuți, cetățenii se pot adresa fie direct la sediul Direcției de Evidență a Persoanelor Craiova, fie prin programare online pe site-ul https://spcepcv.ro/, facilitând astfel accesul rapid la aceste documente esențiale.

Potrivit primăriei, în prima etapă de implementare, cetățenii Craiovei pot beneficia de certificate de naștere pentru nou-născuți atât în format digital, cât și fizic, la cerere. Activitatea de înregistrare a nașterii desfășurată de ofițerii de stare civilă se va realiza în format digital, asigurând o procesare mai eficientă și mai sigură a datelor.

În perioada următoare, va fi inițializat și fluxul de înregistrare a actelor de căsătorie în noul sistem, extinzând astfel beneficiile digitalizării și la alte tipuri de acte de stare civilă. Demersul vine ca urmare a implementării, la Nivelul Direcției de Evidență a Persoanelor, a Sistemului Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă (S.I.I.E.A.S.C.), „un proiect inovator care simplifică și accelerează procesul de obținere a certificatelor de stare civilă pentru cetățeni și face parte din eforturile continue ale Primăriei Municipiului Craiova de a moderniza serviciile publice și de a răspunde nevoilor cetățenilor într-un mod eficient și accesibil“, după cum susține municipalitatea.

Citește și: (VIDEO) Mobilizare bună pe tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești! A început livrarea parapetelui de protecție

Ultimele stiri

Joe Biden şi-a retras candidatura de la prezidențiale. Vicepreședintele Kamala Harris va deveni adversara lui Donald Trump în cursa pentru Casa Albă

Președintele Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială a SUA din 2024. Acesta a făcut anunțul sâmbătă seară, pe...

Mai multe articole din aceeasi categorie