sâmbătă, iulie 20, 2024
34.4 C
Craiova

Craiova: De ce s-a surpat strada Petre Ispirescu

Pe strada Petre Ispirescu din Craiova a apărut, luni, un crater imens în carosabil. Groapa s-a format în zona unde sunt amenajate locuri de parcare, asfaltul surpându-se pur și simplu. Însă nu din senin, ci din cauza unui racord ilegal la canalizare.

Angajații Companiei de Apă Oltenia (CAO), cei care au intervenit și au remediat carosabilul afectat, au ajuns la concluzia că asfaltul s-a surpat din cauza unui racord ilegal la o conductă de canalizare anulată în urmă cu mai mulți ani, prin care proprietarul deversa apa uzată direct în pământ. Apa a măcinat sistemul rutier, iar asfaltul a cedat. Angajații CAO au lucrat toată noaptea pentru ca strada Petre Ispirescu să devină funcțională până dimineața.

„Angajații Companiei de Apă Oltenia au fost solicitați în după-amiaza zilei de luni, 11.09.2023, pe strada Petre Ispirescu, din municipiul Craiova, într-o zonă unde apăruse o surpare a carosabilului. În urma verificărilor efectuate, a reieșit că, din cauza unui racord ilegal la o conductă de canalizare anulată în urmă cu mai mulți ani, prin care proprietarul deversa apa uzată în pământ (nefiind preluată de rețeaua de canalizare de pe stradă), s-a ajuns în stadiul de a se surpa strada. Pentru a nu afecta foarte mult traficul în zonă, angajații Companiei de Apă Oltenia au lucrat pe tot parcursul nopții de luni spre marți, la o adâncime de peste 4 metri, reușind, în această dimineață, să remedieze problema.

Urmează să fie depusă o plângere la Poliția Locală Craiova, pentru identificarea proprietarului racordului executat fără avizele necesare și dispunerea măsurilor legale“, se arată într-un comunicat postat, pe Facebook, de Compania de Apă Oltenia.

Ultimele stiri

Ziua Aviației Române şi a Forțelor Aeriene, celebrată astăzi, de Sf. Ilie

La 20 iulie, celebrăm Ziua Aviației Române şi a Forțelor Aeriene, odată cu praznicul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul...

Mai multe articole din aceeasi categorie