luni, iunie 24, 2024
23.4 C
Craiova

Craiova: Petiție online pentru înmormântarea celor morți de Covid

Jurnalista Loredana Chimoiu din Craiova a inițiat o petiție online prin care strange semnături ca să convingă autoritățile să permită înmormântarea creștinească a celor decedați în urma infecției cu Covid 19.

Petiția a strâns deja peste 1.200 de semnături în prima zi. Mama Loredanei Chimoiu a fost una dintre victimele acestui virus și s-a prăpădit în noiembrie 2020. Jurnalista a trecut prin clipe de coșmar în perioada aceea, mai ales că DSP Dolj i-a interzis să meargă la cimitir să aprindă o lumânare mamei sale, pe motiv că și ea avea Covid în acele zile.

„Lăsați-ne să ne înmormântăm părinții și copiii creștinește! Nu ne luați dreptul de a-i conduce pe ultimul drum!

De mai bine de un an de zile ne obligați să-i înmormântăm pe cei dragi în pielea goală, aruncați în niște saci pe care scrieți cu majuscule COVID. De mai bine de un an de zile ne obligați să stăm departe de cortegiul funerar, nu ne lăsați să ne luăm rămas bun și impuneți măsuri peste măsuri fără să vă pese ce este în sufletul oamenilor. Nu ne lăsați să ne băgăm morții în biserici și să-i veghem măcar o noapte!

Eu mi-am pierdut mama pe data de 1 noiembrie. Pe mine nu m-ați lăsat să-i aduc la mormânt o floare. Eram pozitivă. Ma testasem din proprie inițiativa tocmai pentru ca nu concepeam sa fiu infectata și sa îmbolnăvesc pe cineva. V-am implorat să mă lăsați la înmormântarea mamei, v-am spus că voi purta costum, mască, vizieră… ca voi sta departe de soț, copii, de surorile mele! Nu ați vrut!

Mie mi-ați ucis sufletul. Și mie, și altor milioane de oameni.
Dar, trebuie să vă opriți!

Opriți toată nebunia asta și încercați să fiți umani!” se arată în textul petiției. Puteți vedea toate detaliile și numărul de semnături aici.

 

Ultimele stiri

FOTO/OLT: Tenis de masă. Trei medalii pentru sportivii CSM Slatina la Top 16

Trei din cei patru sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Slatina, participanți la competiția Top 16, care s-a desfășurat în...

Mai multe articole din aceeasi categorie