sâmbătă, iulie 31, 2021
34.4 C
Craiova

Craiova: Șase firme s-au înscris la licitația pentru autobuze electrice

Craiova va avea 46 de autobuze electrice, împărțite în două loturi. La licitație s-au înscris șase firme, din care 5 sunt din Turcia. Anunțul a fost făcut de Mihai Genoiu, primar al Craiovei până la preluarea mandatului de către noul edil ales, Lia Olguța Vasilescu.

„A fost finalizată procedura de depunere a ofertelor pentru cele 30 de autobuze electrice finanțate din fonduri europene nerambursabile. Începând de astăzi, intrăm în perioada de evaluare a ofertelor.

Cei 6 ofertanți sunt:

– Anadolu Automobil

– BMC Truck&Bus

– Asocierea Bozankaya Otomotiv cu Sileo GmbH

– Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret

– Solaris Bus & Coach

– Temsa Ulasim Araclari San Tic

Valoarea proiectului este de 20,216,605 Euro.

În total, Craiova va beneficia de 46 autobuze electrice, împărțite în două loturi.

Reamintesc faptul că, pentru primul lot, de 16 autobuze avem deja contractul semnat (firma Solaris), acestea fiind în producție, iar primul autobuz urmează să fie livrat cel târziu la începutul anului viitor”, a scris Genoiu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit caietului de sarcini, autobuzele electrice cu lungimea de circa 12 metri trebuie să aibă capacitatea de minimum 70 călători, dintre care minimum 27 pe scaune, plus conducătorul auto. Autobuzele trebuie să aibă o autonomie de minimum 100 km la capacitatea maximă de încărcare şi cu funcționarea sistemului de încălzire/răcire.

Mijloacele de transport în comun solicitate vor fi dotate, conform cerințelor municipalității, cu baterii suplimentare, care vor asigura o autonomie suplimentară de 10 Km, cu rampă destinată accesului persoanelor cu dizabilități, cu sisteme de încălzire, ventilație și condiționare a aerului, cu sistem de informare audio-video a călătorilor, cu indicatoare exterioare pentru trasee, cu sistem de numărare a călătorilor, cu sistem de supraveghere video şi cu Wi-Fi.

Ultimele stiri

Fosta glorie a Craiovei Maxima, Nae Ungureanu, în spital după un accident vascular

Fostul mare fundaș stânga al Craiovei Maxima, Nicolae Ungureanu, a suferit un accident vascular cerebral. El se află internat...

Mai multe articole din aceeasi categorie