Craiova va avea un nou Mall

NEPI Rockcastle, cel mai mare dezvoltator si operator de proprietati comerciale din Europa Centrala si de Est, anunță că a finalizat achiziția unui teren de aproximativ 200.000 mp în Craiova, pe Calea Severinului, unde intenționează să construiască unul dintre cele mai mari proiecte de retail din zona Olteniei. 

 “Ne bucurăm să anunțăm această investiție, pentru că avem semnale că mai bine de 400.000 de români din zona de sud-vest a țării așteaptă un astfel de proiect, cum va fi Promenada Craiova. Dorim să oferim vizitatorilor noștri o experiență completă de cumpărături şi divertisment, cu branduri naţionale şi internaţionale, multe dintre acestea venind în premieră în Craiova, iar conceptul va fi unul cu totul deosebit, realizat după ultimele standarde europene în retail. Ne extindem astfel portofoliul în zona Olteniei și încurajăm dezvoltarea economiei locale prin investiții și crearea de noi locuri de muncă”, a declarat Alex Morar, CEO NEPI Rockcastle. 

Valoarea investiției totale este estimată la aproximativ 110 milioane euro, iar lucrările de construcție vor demara după obținerea tuturor avizelor necesare.

Mall-ul Promenada Craiova va avea o suprafață de 70.000 mp închiriabili, cu o capacitate de peste 150 de magazine de îmbrăcăminte, încălțăminte, înfrumusețare, sport, tehnologie, home&deco, jucării și produse pentru copii, servicii, restaurante și cafenele. 

Proiectul de retail, situat în apropierea arterei rutiere principale a orașului și în vecinătatea celui mai mare cartier rezidențial, va găzdui printre ancorele principale un hypermarket, un cinema și un  magazin de bricolaj Dedeman si include și construirea de către NEPI Rockcastle a unei șosele de legătură între Calea Severinului și Strada Râului, având 2 benzi pe sens, fapt care va avea o contribuție importantă la dezvoltarea infrastructurii din zonă.

Termenul de finalizare a lucrărilor pentru mall-ul Promenada Craiova este estimat la trimestrul 4 din 2021. 

Pe langa acest proiect, NEPI Rockcastle anunta extinderea investitiilor din Romania cu proiecte rezidentiale care vor fi dezvoltate in jurul mall-urilor din mai multe orase, din Oltenia mai fiind vizat municipiul Ramnicu Valcea.

sursa: craiovaforum.ro

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu