joi, iunie 13, 2024
24 C
Craiova

Craiovenii sunt așteptați în Hora Unirii! Primăria se bazează acum pe Ansamblul Folcloric „Maria Tănase“

Craiovenii sunt așteptați în centrul municipiului, miercuri, 24 ianuarie, să celebreze 165 de ani de la Mica Unire. Și nu oricum, ci alături de artiști îndrăgiți ai Ansamblului Folcloric „Maria Tănase“, după cum se arată într-un comunicat al Primăriei Craiova. Ansamblu care luna trecută a fost desființat, prin hotărâre de Consiliu Local (CL). 

Evenimentul dedicat Micii Uniri va începe la ora 10.00, cu intonarea imnului și ceremonialul religios. Parada militară se va desfășura în jurul orei 10.30, fiind precedată de depunerile de jerbe de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Momentul aniversar va continua cu spectacolul muzical susținut de soliștii Constantin Enceanu, Marius Măgureanu (foto), Cristian Bănățeanu și Liviu Dică acompaniați de orchestra și dansatorii Ansamblului Folcloric Maria Tănase.

Craiovenii sunt așteptați în Hora Unirii! Primăria se bazează pe Ansamblul Folcloric „Maria Tănase“La finalul anului trecut a fost mare scandal după decizia executivului de a trece Ansamblul Folcloric „Maria Tănase“ în subordinea Teatrului „Colibri“. Proiectul de hotărâre privind comasarea Teatrului pentru copii și tineret „Colibri“ cu Ansamblul Folcloric „Maria Tănase“ și Casa de Cultură „Traian Demetrescu“, inclusiv desființarea trupei de dansatori a ansamblului, a trecut cu votul consilierilor PSD+PER în ședința CL din luna decembrie 2023. O petiție pentru salvarea Ansamblului Folcloric „Maria Tănase“ a fost lansată după decizia din CL Craiova, petiție care continuă să adune semnături: peste 30.000 până în prezent.

Craiovenii sunt așteptați în Hora Unirii. Se închide centrul Craiovei

Revenind la manifestările dedicate Micii Uniri, pentru organizarea și buna desfășurare ale evenimentului, circulația rutieră va fi întreruptă în data de 24.01.2024, în intervalul orar 09.00 – 12.00, pe următoarele străzi:

  • A.I. Cuza, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu str. Unirii şi intersecţia cu str. Arieş;
  • Unirii, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu str. Mihai Viteazul şi intersecţia cu str. A.I. Cuza;
  • Popa Şapcă.

Traficul rutier, în zona şi perioada menţionate, va fi deviat pe arterele adiacente. În situația în care autovehiculele staționate în zonele restricționate sau în parcările adiacente acestor zone obstrucționează buna desfășurare a manifestărilor, aceste autovehicule vor fi ridicate și reamplasate în zonele aflate în imediata apropiere. Accesul în zona restricționată va fi permis pentru autovehiculele cu regim de circulație prioritară, pentru riveranii care nu au alt acces către proprietate, precum şi pentru vehiculele care transportă persoane cu dizabilități.

Citește și: Cum ar putea fi salvat Corul Filarmonicii „Oltenia“. Varianta USR agreată și de Olguța Vasilescu

Ultimele stiri

13 iunie – Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului

La 13 iunie 2024, odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paşti,...

Mai multe articole din aceeasi categorie