vineri, iulie 1, 2022
27.3 C
Craiova

CREDERE: BNR este incompatibilă cu protecția consumatorilor

CREDERE, o asociație pentru protecția consumatorilor de servicii financiare, se opune transferului de atribuții, în domeniul protecției consumatorilor, de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor către Banca Națională a României (BNR).

Reprezentanții CREDERE  spun că, potrivit surselor oficiale consultate de asociație, BNR depune eforturi la nivel guvernamental pentru preluarea atribuțiilor în domeniul protecției consumatorilor. Acest lucru a fost, confirmat, de altfel, și de către reprezentanții BNR.

Asociația consideră că aceste demersuri sunt surprinzătoare, deoarece BNR a renunțat, voluntar, la toate atribuțiile care îi reveneau pentru protejarea intereselor economice ale clienților bancari. Ordonanța de Urgență nr. 174/2008,  a stabilit că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor(ANPC)  este singura autoritate competentă să sancționeze derapajele instituțiilor de credit în domeniul protecției consumatorilor.

Reprezentanții CREDERE afirmă că, până la adoptarea acestui act normativ, BNR a avut competențe în domeniul protecției consumatorilor, dar nu a luat poziție împotriva clauzelor abuzive existente în contractele de credit din acea perioadă, iar reprezentanții băncilor subliniau că acele contracte erau avizate de către banca centrală.

În calitate de asociație reprezentativă a consumatorilor de servicii financiar-bancare, CREDERE susține acțiunile și conduita BNR drept incompatibile cu domeniul protecției consumatorilor.

CREDERE consideră că singura soluție este reprezentată de întărirea atribuțiilor ANPC, fapt care nu poate fi realizat decât prin eforturi susținute ale Ministerului Economiei. „Niciun cabinet guvernamental, până la acest moment, nu a realizat demersurile necesare pentru a acoperi lipsa de personal de la nivelul ANPC, profesionalizarea angajaților, deficiențele pe partea de logistică, majorarea salariilor pentru funcțiile de execuție sau creșterea amenzilor, absolut infime pentru întreprinderile mari care nu respectă dispozițiile din domeniul protecției consumatorilor”, se arată în documentul postat pe site-ul CREDERE

Asociaţia CREDERE pentru Informarea, Consilierea şi Educarea Consumatorilor a fost înfiinţată în anul 2018, la iniţiativa unui grup de consumatori care în ultimii 11 ani s-au implicat activ în demersuri ce au avut drept obiectiv protejarea intereselor consumatorilor de servicii financiar-bancare.

 

Ultimele stiri

Acuzații de delapidare la BRD: percheziții și în Olt, Gorj și Vâlcea

Polițiștii din Capitală fac percheziții în București și alte 12 județe într-un dosar în care este vizat un fond...

Mai multe articole din aceeasi categorie