Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Cristian Topescu a murit la varsta de 81 de ani! A fost cel mai mare comentator sportiv TV, iar vocea sa a adus bucuria si in casele oltenilor, la meciurile Craiovei Maxima!

Cand spui Cristian Topescu, spui superlativul presei romanesti din ultimii 50 de ani! Si te gandesti la marile meciuri si competitii sportive care au fost comentate de Topescu. La Nadia de la Montreal, la marile meciuri ale Stelei si Universitatii Craiova, la partidele de foc al echipei nationale, la galele de gimnastica si lista ar putea continua pe multe pagini.

Din pacate, nu vom mai avea nicodata ocazia sa auzim vocea inconfundabila a celui mai mare comentator sportiv decat in inregistrari. Din pacate, de astazi, Romania este mai saraca cu inca o mare valoare:

Cristian Topescu a murit la varsta de 81 de ani! El suferea de mai mult timp de mai multe afecțiuni cronice, printre care și diabet.

Cristian Țopescu era internat la Spitalul Elias din data de 8 mai și se afla în secția de Terapie Intensivă.

Purtătorul de cuvânt al spitalului a precizat că, pe perioada internării, fostul comentator a beneficiat de monitorizare strictă și tratament în secția de Terapie Intensivă.

Conform sursei citate, Cristian Țopescu a murit astăzi, 15 mai 2018, ora 16, prin stop cardio respirator iresuscitabil.

Fostul comentator sportiv a împlinit 81 de ani la data de 26 martie.

El s-a născut la 26 martie 1937 în Bucureşti şi era licenţiat al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport (1970), potrivit Agerpres. Membru al echipei hipice a Romaniei, a practicat sărituri peste obstacole, apoi a fost transferat la Clubul Sportiv Steaua (1960-62), unde a triumfat în două campionate naţionale.

Între anii 1964-2004, la TVR, a lucrat ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor şef sport, director general adjunct TVR.

În 2017, preşedintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Cristian Ţopescu Ordinul ”Steaua României” ”în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru dăruirea şi devotamentul cu care a susţinut şi promovat valorile sportului naţional, pentru intuiţia, căldura şi erudiţia cu care a comentat performanţele sportului românesc”, potrivit News.ro.

Cristian Ţopescu este unul dintre cei mai cunoscuţi comentatori sportivi din România. Ţopescu a activat şi în viaţa politică, fiind senator în perioada 2008–2012, din partea Partidului Naţional Liberal.

Cristian Ţopescu a urmat cursurile Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport şi a fost membru al echipei hipice a României, practicând sărituri peste obstacole. Mai târziu, a lucrat ca reporter sportiv la Televiziunea Română. Tot în cadrul TVR, a fost realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor şef Sport şi director general adjunct al TVR.

Acesta a fost reporter sportiv şi la postul de radio Europa FM, director relaţii publice la Fotbal Club Steaua, director al ziarului Prosport, dar şi comentator la televiziunea Eurosport.

Cristian Ţopescu a comentat peste 5.000 de transmisiuni live, 13 ediţii ale Jocurilor Olimpice, dar şi campionate mondiale şi europene.

A fost foarte apropiat de echipa Stelei in perioada de glorie a ros-albastrilor, cand au si castigat Cupe Campionilor, perioada in care a fost director de Relatii Publice al militarilor. Dar a comentat si nenumarate partide ale echipei nationale sau ale Craiovei Maxima.

Suspendat de Elena Ceausescu, reabilitat de Valentin Ceausescu!

In 1983, a fost suspendat la ordinul Elenei Ceausescu, deoarece in timpul transmisiei meciului Suedia – Romania, din preliminariile Campionatului European, a spus ca jucatorii romani cei mai buni ar trebui sa fie lasati sa joace la cluburi mari din strainatate. A revenit la microfonul de comentator abia in 1989, la interventia lui Valentin Ceausescu, fiul dictatorului, si a comentat marea finala a Cupei Campionilor Europeni dintre AC MIlan si Steaua, scor 4-0.

De marti, 15 mai, nicio transmisie sportiva nu va mai avea emotia, ritmul si aristocratia pe care le-a dat Cristian Topescu!

Multumim pentru tot, Maestre!

Zbor lin si Dumnezeau sa te odihneasca!

 

 

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of